36. kolo
10.05.2015 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Monaco 2:1

Boj o třetí příčku, zaručující předkolo Ligy mistrů, bude v závěrečných dvou kolech ještě pořádně dramatický. Marseillské vítězství 2:1 nad Monakem totiž vrátilo do hry nejen domácí, ale také páté St. Étienne, které odpoledne skolilo Nice. Mezi těmito třemi celky je aktuálně jen dvoubodový rozdíl.

Hosté potřebovali na Stade Vélodrome hlavně neprohrát. To se jim přitom podařilo vždy v posledních čtyřech případech. Tentokráte ale v klíčovou chvíli selhali, a přišli tak o cekem pohodlný pětibodový náskok. Olympique v poslední desetiminutovce smazal jednogólové manko a slavil důležitý úspěch.

ASM přitom vstoupil do utkání, jak nejlépe mohl. Už po 45 sekundách hry Lemina laxně odkopával míč z vápna, ke kterému se najednou dostal Joao Moutinho, jenž pumelicí po zemi zamířil přesně k tyči. Knížecí klub byl i nadále nebezpečnější, ve 28. minutě vypálil Martial, avšak na gólmana Mandandu si nepřišel.

Pět minut před přestávkou zahrozil ještě Fabinho, který unikl podél pravé strany, ale z těsného úhlu nakonec Mandandu nepřekonal. OM se osmělil až po hodině hry. Do Alessandriniho centru se z voleje opřel Payet, nicméně gólman Subašič se mezi třemi tyčemi nenechal zahanbit a předvedl povedený zákrok.

V poslední čtvrthodině hry domácí navýšili tlak. V 76. minutě Thauvin hledal na zadní tyči Alessandriniho, který byl v opravdu dobré pozici pro zakončení, jenže na balón nakonec nedosáhl, takže ani z téhle akce nakonec nezapršelo. O tři minuty později nakonec bylo vyrovnáno.

Alessandrini dokázal na pravé straně udržet míč na hrací ploše a odcentrovat ho někam na hranici malého vápna, a protože Subašič byl v tu chvíli mimo branku, mohl Ayew hlavou pohodlně zakončit. V 87. minutě pak Payet přihrál z pravé strany nabíhajícímu Alessandrinimu, který tvrdou střelou propálil Subašiče.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rupli s nějakým Lorintem ,ated by měli udělat Monaco?? Marseil doma 5 kol bez výhry ,Monaco venku posledních 5 kol -5 výher TIP 0-2

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Ukaž mě sázenku, s vsazenou 1 za 100 litránku a dám ti palec nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky věřím, že Monaco vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele