26. kolo
22.02.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 1:0

Lyon se po nejtěsnějším možném vítězství nad Nantes dostal zpět na čelo tabulky. Hosté pokračují ve výsledkové mizérii, v novém roce získali v rámci Ligue 1 pouhé tři body, a co nevidět se je možná budou týkat boje o záchranu. O osudu utkání rozhodl v 67. minutě Nabil Fekir svým devátým ligovým zásahem.

Po třech zápasech se do sestavy domácího celku vrátil nejlepší střelec letošní sezóny Alexandre Lacazette, kterého trápil zhruba tři týdny stehenní sval, a hned ve 14. minutě založil akci, po které se mohl trefit Fekir, jenže ten na míč bohužel nedosáhl, takže hostující gólman Riou mohl být v tuto chvíli v klidu.

Zhruba před měsícem Les Canaris vyřadili svého soka z Coupe de France zásluhou výhry 3:2, a to především díky aktivní hře směrem dopředu. Tentokráte však hosté spoléhali na brejky. Jeden z nich mohl proměnit Gakpé, kterého hezky uvolnil Veigneau, nicméně následná střela skončila jen vedle.

Ve 34. minutě Cissokho málem využil Bangourovu přihrávku, jenže ani on neuspěl v koncovce, neboť trefil pouze boční síť. Největší šanci prvního dějství si ovšem vytvořili domácí. Fekir zkusil čtyři minuty před přestávkou vypálit z velké dálky a byl to moc pěkný pokus, avšak míč narazil pouze do spojnice tyče a břevna.

Dvě minuty po obrátce zahrozil Lacazette, který si našel prostor za vápnem, ovšem následně zamířil jen mimo. Nakonec OL zaznamenal jedinou branku utkání po akci Gourcuffa. Ten z náběhu posunul balón na Lacazzetteho, ten ho ještě předal dopředu na Fekira, jenž z dost krkolomné pozice dopravil balón za brankovou čáru.

Nantes se ještě snažilo s průběžným skóre něco udělat, ovšem Veretoutův pokus z 85. minuty dokázal zastavit pozorný gólman Lopes. Olympique mohl v nastavení tři body pojistit, protože Riou fauloval v šestnáctce pronikajícího Fekira. Jenže Gonalons nařízený pokutový kop neproměnil a trestuhodně prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele