5. kolo
12.09.2014 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 2:1

Nejlepším možným způsobem se zpět na vítěznou vlnu vrátili fotbalisté Lyonu - silné Monaco porazili doma 2:1 díky rozhodující trefě Corentina Tolissa. Pro knížecí klub šlo už o třetí porážku v sezoně a propadl se na šestnácté místo.

Výhra je navíc pro domácí o to cennější, že je naprosto zasloužená. Skóre otevřel už po půlhodině hry Nabil Fékir; ještě před pauzou však dokázal ze silného závěru vytěžit vyrovnávací trefu Lucas Ocampos, a vše musel rozetnout až čtvrt hodiny před koncem Tolisso svým prvním gólem sezony.

Obě trefy v první půli měly odlišný rukopis - ta Fékirova byla ukázkou vynikající týmové práce (úspěšný střelec převzal míč po skvělém pasu Lacazetteho a ještě před gólovou ránou si narazil se Steedem Malbranquem), Ocampos naopak zahrál spíše na individuální notu, když zpracoval Kondogbiovu kolmici a suverénně placírkou propálil bezmocného Lopese.

Po obrátce měl nicméně Lyon navrch, předváděl dobrý, týmový výkon a nad Monakem na hřišti vyčníval. Hodně velkou měrou se o to postaral kamerunský reprezentant Clinton N'Jie, který vystřídal nevýrazného záložníka Arnolda Mvuembu; Lyon tím získal výraznou ofenzivní posilu, a N'Jieho agresivita a odhodlání byly na hřišti hodně vidět.

Rozhodující gól však zaznamenal někdo jiný - konkrétně Tolisso, dnes nastupující na pozici levého beka. Po narážečce se Samuelem Umtitim vypálil z ostrého úhlu přesně do míst, kam Danijel Subašić nedosáhl - 2:1. Snaha knížecího celku o opětovné vyrovnání vyústila v zajímavé šance Anthonyho Martiala a Valere Germaina, ale Lopes byl ve formě a svůj tým podržel.

Nakonec se tak Lyon dočkal velmi důležité výhry, a kouči Hubertu Fournierovi se po zpackaném srpnu dýchá zase o něco volněji. Pozitivní zprávou je také návrat několika zraněných (Fékir, Umtiti, Malbranque, Yoann Gourcuff). Monačtí se naopak musejí rychle vzpamatovat - už toto úterý pro ně začíná nová sezona Ligy mistrů, a s touto formou to vypadá na pořádný průšvih..

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remíza .... tak 1:1

Reagovat
hradec

OL 1:3 AS Monaco

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele