20. kolo
09.01.2015 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Marseille 2:1

Paul Lasne je novým hrdinou Montpellieru - zkušený záložník vstřelil vítězný gól v zápase proti lídrovi z Marseille, který tak může přijít o své výsostné postavení. Les Pailladins triumfovali 2:1 a sami si pojistili místo v první polovině tabulky, zatímco hosté potvrdili, že se jim venku poslední dobou vůbec nedaří..

Už druhou letošní výhru nad silným protivníkem načal v první půli Kévin Bérigaud, který otevřel skóre; Lasne zvyšoval na 2:0 v 62. minutě. Na rozdíl jediné trefy sice dokázal snížit střídající Billel Omrani, ale vyrovnávací trefy se diváci nakonec nedočkali. Je to hodně krušný start do roku 2015 - nejprve vypadnutí z Coupe de France (proti Grenoblu, celku hrajícímu čtvrtou ligu), teď další ligová prohra.

Kouč Marcelo Bielsa se musel obejít bez Nicolase N'Kouloua a Andrého Ayewa, kteří se připravují na Pohár národů; od začátku si proto opět zahrál mladý belgický forvard Michy Batshuayi. Byli to však domácí, kdo se mohl radovat jako první - po 36 minutách hry. Aktivní Lasne nacentroval z pravého křídla, Bérigaud zpracoval balon na hranici vápna a vynikající střelou do levého rohu propálil bezmocného Mandandu.

Na druhé straně se fanoušci opět spoléhali na druhého nejlepšího střelce ligy André-Pierre Gignaca, ten však potvrzoval, že poslední týdny formu zkrátka nemá; dnes opět zahazoval šance, jako například po Sansonově hrůzné zpětné přihrávce. Gignac mu mohl "ukrást" míč a bez problémů vyrovnat, ale nedokázal to.

Radovat se tak mohli opět domácí. Po hodině hry se probil do pokutového území Anthony Mounier a přesnou přihrávkou našel Lasneho, který zachoval chladnou hlavu a zkušeně si poradil s osamoceným Mandandou. Byla to jeho první trefa v modro-oranžovém dresu. Hosté se vrátili do hry krátce nato, když v 68. minutě Dja Djédjé nacentroval z pravého křídla a na zadní tyči se akrobaticky prosadil Omrani, ale nakonec to nestačilo.

Teprve jednadvacetiletý mladík alespoň zaznamenal svůj první ligový gól. Dalo by se předpokládat, že Marseille bude v závěru tlačit na vyrovnání, skutečné gólovky ale nepřicházely; naopak Les Pailladins mohli ještě navýšit své vedení, když 10 minut před koncem ostře vypálil Sanson, ale Mandanda byl pozorný a třetí branku nepustil.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Achjo, to bude propad po dnesku

Reagovat
aurelio

Nemáš rád Neapol?

Reagovat
smazaný uživatel

Minulej rok to byla obrovska shoda nahod

Reagovat
aurelio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele