28. kolo
08.03.2015 21:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Lyon 1:5

Naprosto stejným způsobem jako na podzim dostal Montpellier napráskáno i na jaře od Lyonu, který se díky pohodlnému vítězství dostal zpátky do čela tabulky o jeden bod před PSG. Ačkoli se domácí už v 6. minutě ujali zásluhou Lucase Barriose vedení, Les Gones následně odpověděli hned pěti zásahy.

Hosté museli zareagovat na sobotní výhru pařížského konkurenta nad Lens naprosto stejnou notou, aby se ocitli znovu na prvním místě. Jenže do duelu nevstoupili vůbec dobře. Umtiti zbytečně ztratil míč, kterého se chopil Dabo, ten poté z vápna poslal přihrávku doleva, kde Lucas Barrios zakončil do prázdné svatyně.

Les Gones ovšem tohle inkasování nepoložilo a naopak se hnalo co nejrychleji za vyrovnáním. Lacazette byli s Fekirem skvěle podporovaní Gourcuffem, a s touhle trojicí měla domácí defenzíva obrovské problémy. V 11. minutě se Gourcuff za vápnem dostal ke střele, tu ovšem poslal jen nad.

Ve 21. minutě ještě Gonalons pálil těsně vedle tyčky, aby nakonec OL přetavil tlak v zaslouženou branku po půlhodině hry. El Kaoutari se v šestnáctce postavil do cesty Fekirovi a kopala se po právu penalta. Lacazette pak s pokutovým kopem problém neměl a střelu usměrnil do protipohybu brankáře Jourdrena.

Pět minut před obrátkou hostující celek strhl vedení na svou stranu. Na pravé straně se Fekir zbavil obránce Congrého a po narážečce s Gourcuffem přesným pokusem k tyči rozvlnil síť. V 51. minutě se na druhé straně mohl prosadit Sanson, ovšem zamířil jen do míst, kde stál pozorný a připravený gólman Lopes.

Poslední dvacetiminutovka pak jasně patřila Lyonu. V 70. minutě trefil břevno Ferri, vadit mu to však moc nemuselo, neboť jeho spoluhráč Fekir o pár chvil později přebral přihrávku od Gourcuffa a lahodně přehodil vyběhnuvšího Jourdrena. V 80. minutě se MHSC mohl vrátit zpátky do utkání, protože i on měl k dispozici penaltu.

Umtiti ve vápně ve skluzu trefil pronikajícího Lasneho a zase nebylo co řešit, sudí Delerue musel ukázat na bílý puntík. Z něho se ale Lucas Barrios neprosadil a Lopes jeho střelu polapil. V nastavení pak domácí inkasovali ještě dvakrát, z blízkosti se prosadil Tolisso a pak také do prázdné branky skóroval znovu Lacazette.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lyonu přeji titul i tři body zde, takže těsně 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele