16. kolo
03.12.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Montpellier HSC - AS Saint-Étienne 0:2

Florentin Pogba, mladší bratr slavnějšího Paula, který obléká i francouzský reprezentační dres, nastartoval svým prvním gólem v nejvyšší soutěži svoje St. Étienne k vítězství na půdě Montpellieru. Domácí na tuhle trefu reagovat nedokázali, naopak v závěru poločasu inkasovali ještě od Paula Baysseho a bylo po jejich nadějích.

Les Verts potvrdili, že jsou ve velké pohodě, a díky třem bodům se dokonce vyhoupli na třetí pozici. Navázali tak na svůj výkon z víkendového klání z derby proti Lyonu a připsali si na své konto druhou výhru v řadě. Celkově hosté neprohráli devětkrát v řadě, zahrneme-li do této statistiky i soupeření v Evropské lize.

Hostující kouč Christophe Galtier neměl aktuálně jednoduchou pozici, neboť některá nakumulovaná zranění mu díky náročnému programu znemožnila vyslat na hřiště ideální jedenáctku. Do hry nezasáhli Clément, Hamouma, Erding, Clerc ani Saint-Maximin. Svoji premiéru v Ligue 1 v této sezóně naopak prožil autor druhého gólu Baysse.

Montpellier vzhlížel k prodloužení své série neporazitelnosti na tři utkání a od začátku dělal vše pro svůj cíl. Poprvé zahrozil Camara, jehož však vychytal gólman Ruffier. Až na tuhle šanci ale bylo ASSE jinak o něco lepším týmem. První příležitost měl k dispozici Mollo, nicméně jeho střela ze standardky soupeře výrazněji nezazlobila.

Ve 22. minutě Galtierovo mužstvo vsítilo první branku. Brison svým pasem našel v šestnáctce van Wolfswinkela, ten si s potížemi, ale přece dokázal nadvakrát zpracovat balón, poslal ho ihned na hranici malého vápna, kde se ocitl osamocený Pogba, jenž pohodlně zakončil. Mladý obránce se trefil ve svém 14. utkání Ligue 1.

Domácí toho směrem dopředu moc nepředvedli, a tak na druhé straně zase mohl udeřit soupeř. Ve 43. minutě poslal Mollo centr k bližší tyči na hlavu Pogby, jehož tentokráte brankář Pionnier vychytal, nicméně dorážejícího Baysseho již pohlídat nedokázal. Příběh tohoto obránce je mimochodem dosti zajímavý.

Baysse přestoupil pod Alpy z Brestu v létě roku 2013, poranil si však dost ošklivě koleno a od té doby čekal celkem 517 dní od podpisu smlouvy na svůj první start v novém dresu. Premiéru tedy zažil hodně povedenou. I když letos mu už Galtier šanci dal, zahrál si v Evropské lize proti Karabachu a Interu.

Ani ve druhém dějství nepřišlo ze strany Montpellieru nějaké zlepšení. Naopak to byl soupeř, kdo mohl navýšit náskok. Zkušený gólman Pionnier, jenž v brance opět nahradil zraněnou jedničku Jourdrena, se musel činit nejprve proti pokusu van Wolfswinkela a poté lapil i Corgnetovu nebezpečnou střelu.

Až po hodině hry MHCS vystrašil svého protivníka. Hilton předložil balón Bakarovi, ten ho ještě posunul na Bérigauda, jenže ten z dobré pozice zamířil mimo. Ani následná skrumáž po Mounierově rohovém kopu v branku nevyústila. Hosté dohrávali závěr v deseti, vyloučit se nechal Diomandé, na jejich vítězství ale tenhle moment vliv neměl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele