16. kolo
03.12.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Rozehnal pomohl Lille k cenné remíze s PSG

Pařížané zahodili šanci dostat se na první příčku do hlubokého příkopu. Mohli totiž využít zaváhání Marseille z předchozího dne, jenže na půdě trápícího se Lille uhráli pouze remízu 1:1. Bez Zlatana Ibrahimovice dokázali hosté skórovat pouze zásluhou Edinsona Cavaniho, aby vyrovnávací trefou následně skončila minela brankáře Salvatoreho Sirigua.

Vlastně vše hrálo do karet pařížskému celku. Ten nikam daleko necestoval, na sever Francie přijížděl s bilancí devíti výher v řadě, navíc hrál proti soupeři, jehož během posledních čtyř utkání hned třikrát porazil. Domácí naopak disponovali hodně mizernou formou, od začátku října bodovali v Ligue 1 pouze v jednom případě.

Že to však hostující celek nebude mít v Lille vůbec snadné, ukázala už první minuta utkání. Sirigu už po třiceti vteřinách musel likvidovat střelu Origiho, k druhé dorážce se dostal Martin a k třetí dokonce i Balmont, ten ale smolně trefil spojnici tyče a břevna. PSG dlouho nemohl zareagovat a do šancí se dostával sporadicky.

Gólman Enyeama si dokázal poradit s Lucasovou volejí, Cavani následně pálil jen nad bránu. Uruguayec, který díky absenci Ibrahimovice vlastně převzal vůdčí roli v útoku, se dokázal prosadit ve 29. minutě. Lucas poslal přihrávku do běhu napravo Lavezzimu, ten vtrhl do šestnáctky, odkud našel u druhé tyčky nabíhajícího si spoluhráče, jenž z blízkosti skóroval.

LOSC tři minuty před přestávkou srovnal stav. A co je rozhodně překvapující zprávou, byl u toho i český obránce Rozehnal, který se v lize posedmé v sezóně objevil v základní sestavě. Corchia našel na bližší tyčce jeho hlavu a balón mířil do brány. Sirigu jako by zaspal, střelu mohl vyrazit, místo toho si však balón srazil do vlastní sítě.

Po přestávce již branka nepadla. Hra byla z obou stran hodně vyrovnaná, PSG na hřišti rozhodně nedominoval, jak by se možná dalo očekávat. Sirigu stejně jako v prvním dějství i v tom druhém musel hned zkraje řešit tutovku soupeře a s velkými obtížemi se mu podařilo proti Delaplacemu zakročit.

Na druhé straně se Lucas prohnal jako uragán kolem čtyř obránců a dostal se do blízkosti Enyeamy, ten ovšem jeho střelu konečky prstů vyrazil na svoje břevno. V dobré možnosti se objevil rovněž Matuidi, ale rovněž ztroskotal na nigerijském brankáři. Ani Cavani pak centr od van der Wiela nezužitkoval tak, jak by měl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlatan thinks that Zlatan should take it! 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1- 3 IBRA

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zlatan gol asi nedá když dnes nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

a to maz z kade

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan Johnson:

,,Zlatan Ibrahimovic OUT of PSG squad to face Lille tomorrow. Yohan Cabaye & Clement Chantome absent. All due to "physical preparation."

Reagovat
smazaný uživatel

a to je kto?:D

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nějaký sportovní novinář a vypustil to na twitteru. Takže to může být solidní kec. Na officiálních stránkách nic o Ibrovi není.

Reagovat
smazaný uživatel

uz to je aj tu:D mazeeeeeeeeeem dvojku z tiketu:D

Reagovat
Mikesh

Do p*ce já si toho nevšiml a dal je, zatím 1:1 ale bez ibry tomu moc nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele