16. kolo
02.12.2014 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Toulouse FC 1:2

Toulouse po sérii proher konečně zabralo, a stejně jako v případě říjnové výhry v Saint-Étienne překvapivě uspělo na půdě favorizovaného soupeře - tentokrát to odneslo Nantes, které fialovým doma podlehlo 1:2. Rozhodující trefu vstřelil pět minut před koncem dánský forvard Martin Braithwaite.

Hosté šli také jako první do vedení, když se prosadil Issiaga Sylla; za Les Canaris sice vyrovnával z penalty Jordan Veretout, nakonec však domácí remízu neudrželi a po třetím zápase bez výhry v řadě se propadli na sedmou příčku. Dnes se od nich očekávalo, že se vrátí zpět na vítěznou vlnu, Toulouse však začalo hodně zostra a v součtu celých 90 minut si výhru určitě zasloužilo.

První šanci si ještě připsali domácí; po Veretoutově přímém kopu se k míči dostal obrovitý stoper Papy Djilobodji, gólman Ali Ahamada však na jeho razantní hlavičku dokázal včas zareagovat. Toulouse jinak působilo aktivním dojmem, což byla zásluha zejména Wissama Ben Yeddera - který také vymyslel první branku utkání. Jeho pas z 24. minuty našel na zadní tyči nikým nehlídaného Syllu, který tak neměl příliš problémů vstřelit svůj premiérový gól v sezoně.

Také po změně stran se jako první připomněli Kanárci, tentokrát to na sebe vzal sám Veretout, Ahamada si však s jeho skákavou střelou ze 30 metrů poradil. To se psala 60. minuta, a o pět minut později už bylo vyrovnáno - Uroš Spajić zasáhl míč ve vápně rukou, byla nařízena penalta a suverénní nanteský playmaker konečně pokořil hostujícího gólmana.

Závěrečných 25 minut tak diváci na Beaujoire viděli bojovné drama, šance však nepřicházely; oba týmy věděly, že jeden bod je více než žádný. Až do Braithwaiteho gólové střely se vlastně před oběma brankáři nic zajímavého nedělo. Pět minut před koncem však Moubandjé vystřihl přesný pas, dánský útočník jej zpracoval na zadní tyči a skvělým halfvolejem podruhé překonal bezmocného Rémy Rioua.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele