12. kolo
02.11.2014 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - Stade Rennes 1:1

Bretaňské derby mezi FC Nantes a Stade Rennes vítěze nepoznalo, přestože hosté vstřelili dvě branky a domácí žádnou.

Na jaře to při vzájemném střetu těchto dvou týmů byla zcela jasná záležitost - Les Rouges et Noirs naložili soupeři tři banány. Svěřenci Michela Der Zakariana tentokrát byli opatrnější, leč soupeře z nedaleko (na francouzské poměry) ležícího města se jim ani teď v domácím prostředí udolat nepodařilo.

Příznivci Les Canaris byli na tento střet náležitě natěšení. Ani náhodou by je ale nenapadlo, že hosté půjdou zásluhou Brazilce Pedra Henriqueho, který po přihrávce Habiba Habiboua utekl domácí obraně a podstřelil Rémyho Rioua, do vedení už po čtyřech minutách hry. Vedení však nevydrželo ani dvacet minut.

Pak totiž FC Nantes zahrávalo Vincentem Bessatem přímý kop, který smolně dopravil do vlastní branky Sylvain Armand - 1:1. Další góly se na Stade de la Beaujoire sice už nedostavily, ale to neznamená, že by nebylo na co se dívat. Benoit Costil musel vytáhnout velice dobrý zákrok proti střele Yacineho Bammoua a ten samý hráč následně po centru Sergeho Gakpého trefil hlavou břevno.

Ve druhé polovině rozhodčí neuznali Habibouovi dvě branky, Nantes si nadále vytvářelo příležitosti, ale žádnou z nich už nedokázalo proměnit. Příliš je to ovšem mrzet nemusí - stále drží těsný kontakt s čelem tabulky, neprohráli už v sedmi zápasech v řadě a zažívají nejlepší start do sezony od zisku zatím posledního titulu před třinácti lety. Teď jen potvrdit formu i v příštím kole na hřišti Caen, po kterém bude následovat reprezentační pauza.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele