33. kolo
17.04.2015 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Marseille 1:0

Krize Marseille nabývá reálných rozměrů. Svěřenci Marcela Bielsy dnes podlehli Nantes na jeho hřišti 1:0, prohráli potřetí v řadě, podruhé za sebou nevstřelili ani gól a jejich naděje na postup do Ligy mistrů utrpěly další výraznou ránu. Jedinou trefou o výsledku rozhodl tožský útočník Serge Gakpé.

Ještě na začátku roku 2015 byli Les Phocéens v čele tabulky, nyní se však propadli až na čtvrté místo a víkend mohou zakončit dokonce pátí, zatímco Les Canaris přerušili vlastní neúspěšnou dubnovou sérii a upevnili si pozici v klidném středu tabulky. Domácí tým byl od začátku aktivnější a po pěkné akci mohl Alejandro Bedoya otevírat skóre už ve druhé minutě, pálil ale nad.

Aktivní pressing Nantes způsoboval favoritovi velké problémy, k vedoucí brance však nakonec musela dopomoci náhoda - či spíše série groteskních chyb hostujících fotbalistů. Gólman Steve Mandanda, překvapený hrozivou malou domů od Jérémyho Morela, okamžitě posunul míč na nepřipraveného Fanniho, který se mu jej pokusil vrátit; do toho se však vložil napadající Gakpé, který už neměl se zakončením do odkryté brány žádné problémy. Mandanda ještě stačil při snaze o zásah uklouznout, aby celé situaci nasadil pomyslnou korunu.

Michy Batshuayi, který v nepřítomností hlavního playmakera Dimitriho Payeta nastoupil na jeho pozici pod hrotem, mohl vyrovnávat ve 37. minutě, sudí ale rozhodli, že číhající Romain Alessandrini stál v okamžiku střely v ofsajdu. Jinak byli jak Batshuayi, tak nejlepší střelec Gignac odstřižení ze hry; obránci Nantes se o ně starali vskutku důkladně. Největší šanci na srovnání skóre prováhal na konci poločasu Alessandrini, který sice zpracoval Morelův dlouhý pas, jeho rána však prolétla těsně kolem Riouovy levé tyče.

Bielsa se o poločase rozhodl posílit ofenzivní sílu svého týmu stažením Giannelliho Imbuly a nasazením Floriana Thauvina; Les Phocéens tak "přepli" na systém se třemi obránci. Ne že by jim to bylo k něčemu platné. Nantes i nadále působilo nebezpečnějším dojmem a Mandanda musel zasahovat proti nevyzpytatelné ráně Jordana Veretouta, zatímco Lucas Déaux ze skvělé pozice pálil nepochopitelně mimo.

Až v samém závěru se favorit dostal do souvislého tlaku; Gignacova hlavička po Alessandriniho pasu se však mezi tři tyče nevešla. Trvalo 87 minut, než Marseille poprvé vypálilo na bránu, Ocamposův pokus nicméně pozorný Riou vyrazil. V nastaveném čase pak spálil další tutovku Rod Fanni, jehož hlavičku musel Riou vytlačit na břevno.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele