8. kolo
28.09.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Lyon 1:1

FC Nantes a Olympique Lyon se rozešly smírně a v tabulce nadále zůstávají v těsném kontaktu.

Po osmi minutách hry si první velkou příležitost vytvořili hosté. Alexandre Lacazette poslal do dobré příležitosti Nabila Fekira, ovšem Rémy Riou si poradil tak, jak se na brankáře jeho kvalit sluší a patří. Pak se dostali ke slovu dva domácí borci, jenže Itay Shechter i Alejandro Bedoya mířili jen těsně vedle tyče.

Americký reprezentant, který vstřelil jedinou branku při zářiovém přátelském utkání s českým týmem na Letné, se mohl do listiny střelců zapsat i proti Lyonu, jehož hráči shodou okolností také v letošním roce cestovali do České republiky. Yacine Bammou mu servíroval do vápna tři minuty před závěrem první půle nádherný balon, který Bedoya trkl hlavou za Anthonyho Lopese, jenže v cestě do sítě překážela pravá tyč.

Lyonská jednička se pak vyznamenala v 48. minutě, kdy vychytala Chakera Alhadhura. A poté udeřili hosté. Alexandre Lacazette poslal svůj přímý kop přesně na hlavu Bakary Koného, který si u vzdálenější tyče z poměrně velké blízkosti věděl rady - 0:1. Domácí příznivci na Stade de la Beaujoire na dvacet minut oněměli.

Pak totiž právě skórující reprezentant Burkiny Faso fauloval ve vápně Georges-Kevina N’Koudoua a kopala se penalta. Jenže tato výhoda v poslední době pro Les Canaris zase až takovou výhodou není. Hned čtyřikrát nedokázali různí hráči ze značky pokutového kopu dopravit míč do branky. Jistě si vzpomenete, že s podobnými nesnázemi se poměrně nedávno potýkala třeba také Viktoria Plzeň.

A ani tentokrát to ze strany Jordana Veretouta při exekuci rozhodně nebylo nikterak přesvědčivé. Nicméně míč nakonec přeci jen zapadl do levého dolního rohu - 1:1. Tento výsledek zároveň znamená, že Lyon nedokázal Nantes porazit od roku 2008. Svěřenci Michela Der Zakarina jsou zatím devátí. A ti, které vede Hubert Fournier, následují hned v těsném závěsu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neviem kamarat ako robis tie recenzie ale lyon vyhral 2009 doma potom 3:0 potom 2013 tak isto a 2014 vyhral vonka 1:2 ale necham tak :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele