37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - FC Lorient 1:1

Nantes po zpackaném jaru nedosáhne na vysněné umístění v první polovině tabulky, takže spokojenost v tomto klubu určitě panovat nebude. To souputník z Lorientu může slavit, neboť se na úkor Évianu zachránil mezi francouzskou elitou.

Trenér Michel Der Zakarian znovu přivítal v sestavě Papyho Djilobodjiho, jenže kdyby věděl, co se odehraje ve 4. minutě, jistě by s jeho návratem posečkal minimálně do příštího kola. Útočící Romain Philippoteaux chtěl ve vápně přihrávat pod sebe. A udělal to tak šikovně, že si senegalský obránce srazil balon do vlastní sítě - 0:1.

Už za dvě minuty bylo ale srovnáno, když Johan Audel zužitkoval hlavou výborný centr. Ani brankář Benjamin Lecomte, ani na brankové čáře stojící Yann Jouffre nedokázali kulatému předmětu v cestě do sítě zabránit. No, kdyby v ten moment všichni diváci na Stade de la Beaujoire přítomní vstali a odešli, o nic vyloženě podstatného by už nepřišli.

Další šance se zrodila až ve 36. minutě. Olivier Veigneau přihrával Yacine Bammouovi, který měl zdánlivě dostatek času, ale nepočítal s tím, že mu Lecomte rychle zmenší střelecký úhel a jeho pokus vytěsní svou kopačkou. Veigneau se po změně stran proměnil ve skvělého obránce, když v poslední chvíli čistě uzmul balon Didieru N’Dongovi.

Na druhé straně se zase o podobný zásah postaral Lamine Koné, takže i po hodině hry byl stav stále nerozhodný. Pak se opět připomněl Bammou, ale i s jeho pumelicí si hostující jednička poradila. V 81. minutě vyzval Jordan Veretout ke skórování čerstvě vystřídavšího Georges-Kevina N’Koudoua, avšak Benjamin Lecomte zkrátka tohoto večera čaroval.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele