14. kolo
23.11.2014 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - AS Saint-Étienne 0:0

Nantes se Saint-Étienne předvedli divákům 90 zábavných minut plných akce, branku se ale nepodařilo vstřelit ani jednomu. Útok na čtvrtou pozici se tedy nezdařil a oba celky zůstávají těsně pod pohárovými příčkami. Možná trochu překvapivě byli na Beaujoire lepším týmem hosté, Nantes však v závěru podržel skvělý gólman Rémy Riou.

Od začátku bylo vidět, že bodovat chtějí oba týmy; hrálo se nahoru dolů a šancí bylo dost jak před Riouem, tak i na druhé straně u branky strážené Stéphane Ruffierem. V prvním poločase se v domácím dresu předvedli Vincent Bessat (23') a Yacine Bammou (37'), ani jeden však ve finální fázi neuspěl; oba borce vyslal do útoku nezastavitelný mladík Georges-Kévin Nkoudou.

Větší šance nicméně zaznamenalo Saint-Étienne, konkrétně aktivní Kévin Monnet-Paquet. Šikovný kiřídelník už ve třetí minutě málem slavil, jeho střelu však z brankové čáry na poslední chvíli odklidil mohutný stoper Papy Djilobodji; podruhé zahrozil ve 25. minutě, kdy trefil tyč. To ho šikovným pasem vyzval kreativní mozek týmu Romain Hamouma; už překonanému Riouovi se hodně ulevilo.

Ve druhé půli hnal dav na vyprodaném Beaujoire domácí do útoku, a svěřenci Michela Der Zakariana se nenechali dvakrát pobízet - izraelský reprezentant Itay Schechter získal ve vápně míč, udržel jej a ještě dokázal nebezpečně vypálit, leč bez užitku. Ruffier si s jeho pokusem poradil, stejně jako s další akcí hbitého Nkoudoua ze 77. minuty; teprve devatenáctiletý křídelník za sebou sice nechal Francka Tabanoua s Jérémy Clémentem, na reprezentačního gólmana si však nepřišel.

Ještě o pár vteřin později prověřil Ruffiera Oswaldo Vizcarrondo, posledních 10 minut však už patřilo jen a pouze Saint-Étienne a jejich drtivému tlaku, o nějž se velkou měrou přičinil nástup střídajícího Maxe Gradela. Právě jeho rána z 88. minuty donutila Rioua k prvnímu famóznímu zákroku večera. Ten druhý přišel až ve třetí minutě nastavení, kdy proti nanteskému brankáři neuspěl Hamouma.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velice zajímavý mač.

Tip: 10.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele