31. kolo
04.04.2015 20:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

FC Metz - Toulouse FC 3:2

Métská naděje na záchranu přece jen žije! Les Granats dnes v existenčním utkání přestříleli Toulouse 3:2 a posunuli se na devatenáctou příčku, hosté zůstávají osmnáctí. Hrdinou utkání se stal domácí útočník Modibo Maïga, díky němuž mohli svěřenci Alberta Cartiera oslavit první výhru od 12. (!) kola.

Oba týmy šly do zápasu s mimořádnou motivací - hrálo se totiž o holé udržení. Les Violets mohli v případě výhry vyšplhat ven ze sestupové zóny, a povzbuzeni poslední výhrou 2:1 v derby s Bordeaux (což byl zároveň první zápas pro nového trenéra Dominique Arribagého) začali hodně zostra. Jejich ofenzivní, nátlakový fotbal byl odměněn vedoucí brankou ve 22. minutě, kdy Aleksandar Pešić po rychlém útoku narýsoval přesný pas na zakončujícího Wissama Ben Yeddera.

Zdálo se, že rozjetí hosté co nevidět přidají druhou trefu, Méty však měly vlastní zbraň - malijský reprezentant Maïga se dnes rozhodl ukázat, že ještě nepatří do starého železa, a připomenout fanouškům svoje léta slávy v dresu Sochaux. Jen o tři minuty později tak už bylo vyrovnáno: střelu Yéniho Ngbakota hostující obrana zblokovala, Maïga se však dostal k odraženému míči, otočil se a z první vypálil. Gólman Ali Ahamada neměl šanci.

A najednou to byli domácí, kdo soupeře tlačit k vlastnímu vápnu. Ahamada tak musel ve 34. minutě zasahovat proti povedené ráně Ferjani Sassiho, který si vyměnil míč s Maïgou a pohotově vystřelil; proti mladému brankáři neuspěl ani veterán Florent Malouda. Přesto se však Métám podařilo otočit skóre ještě před přestávkou. Levý bek Gaëtan Bussmann nacentroval do vápna, Maïga se vysvobodil z péče bránícího Uroše Spajiće a ránou pod víko poslal domácí do vedení.

Nezastavitelný forvard sice nakonec nezaznamenal čistý hattrick, nicméně fakt, že jeho třetí branka přišla až v 54. minutě, kouči Cartierovi ani fanouškům v ochozech Saint-Symphorien určitě nevadil. Napotřetí se Maïga prosadil po velké chybě hostující obrany, která se příliš snadno vzdala míče, takže úspěšnému střelci stačilo zpracovat a vypálit mimo dosah bezmocného Ahamady.

Za stavu 1:3 se Toulouse opět vydalo do útoku, nicméně druhá žlutá karta pro mladého beka Marcela Tisseranda (60') pro něj znamenala obrovskou komplikaci; Ahamada navíc musel zasahovat proti další nebezpečné ráně Bouny Sarra. I v deseti mužích se však Les Violets vzepjali k závěrečnému náporu a Martin Braithwaite mohl v 84. minutě snižovat, gólman Anthony Mfa však ze souboje jeden na jednoho vzešel jako vítěz. Čestný zásah tak zaznamenal až pár vteřin před koncem Tongo Doumbia, který úspěšně hlavičkoval po přímém kopu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele