29. kolo
14.03.2015 17:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Metz - AS Saint-Étienne 2:3

Nechybělo mnoho a Saint-Étienne by bývalo ztratilo v krátké době i s druhým z trápících se nováčků. Svěřenci Christophe Galtiera však nakonec na Saint-Symphorienu uspěli, v divokém zápase přestříleli domácí Méty 3:2 a udrželi tak kontakt se čtvrtým Monakem, zatímco Les Granats se pomalu loučí s nejvyšší soutěží..

Když už to začínalo vypadat, že do kabin půjdou oba celky za nerozhodného stavu, udeřil favorit hned nadvakrát - Max-Alain Gradel (38') a Mevlüt Erding (42') poskytli Les Verts pohodlné poločasové vedení. Vítěznou trefu si pak deset minut před koncem připsal střídající Yohan Mollo, zatímco domácí dokázali pouze dvakrát snížit prostřednictvím Kévina Lejeuneho (56') a Yéniho N'Gbakota (90+1').

Méty sice měly výhodu vlastního stadionu, byly ale jasným outsiderem - i proto, že tomuto soupeři nevstřelili gól už šest zápasů v řadě. Dnes však tým Alberta Cartiera ukázal, že se chce o záchranu ještě porvat, a po půlhodině hry málem udeřil; Lejeuneho roh našel hlavu vytáhlého stopera Guida Milána, přes nějž se míč dostal k jeho kolegovi Sylvainu Marchalovi. Veterán středu obrany však pálil těsně nad břevno.

Stéphane Ruffier by jeho střelu neměl - a francouzský reprezentační gólman, jemuž se v roce 2015 obecně příliš nedaří, si tak mohl oddechnout. Krátce nato totiž jeho spoluhráči udeřili, a u obou tref "do šatny" byl Romain Hamouma, autor dvou asistencí. Nejprve převzal míč od Clerka, udělal si dobrý den z Chrise Phillipse a nahrál Gradelovi na pohodlnou dorážku placírkou, poté přeloboval domácí obranu a vyzval ke skórování Erdinga.

Brankář Anthony Mfa mohl v obou případech nadávat na své lehkovážné kolegy v defenzivní linii; sám se střelami nemohl dělat vůbec nic. Vytáhl se ale po obrátce, kdy skvělým zásahem zlikvidoval povedený Clerkův volej, jemuž předcházela šikovná narážečka Gradela s Tabanouem. Místo aby tak bylo definitivně rozhodnuto, dostaly Méty šanci vrátit se do hry - a Lejeune ji využil, když včas zareagoval na Clerkovu ztrátu a parádní dělovkou propálil Ruffiera.

Hostující strážce zamezil vyrovnání, když vychytal Bounu Sarra, a deset minut před koncem už Les Verts opět vedli o dvě branky - Mollo byl na hřišti teprve pět minut, když zpracoval další Hamoumův gólový pas, odrazil pozornost bránícího Romaina Métanireho a uklidil míč za Mfovy záda. Vyrovnanosti dnešního zápasu by však výsledek 1:3 vůbec neslušel; závěrečná trefa Mét, N'Gbakotova proměněná penalta po Corgnetově ruce ve vápně, tak vykouzlila zaslouženější skóre 2:3. Ne že by to domácím bylo v důsledku k něčemu dobré..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele