29. kolo
14.03.2015 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - SM Caen 2:1

Lorient díky vítězství 2:1 nad Caen odskočil od sestupového pásma na rozdíl pěti bodů. Hosté, kteří po skvělé sérii sedmi zápasů bez porážky už podruhé vyšli naprázdno, se sice ujali vedení zásluhou Hervého Bazileho, domácí však vývoj zápasu otočili ve svůj prospěch, když se trefili Raphaël Guerreiro a Jordan Ayew.

Pro SCM se utkání nevyvíjelo vůbec dobře. Už po sedmnácti minutách hry se totiž nechal vyloučit Da Silva po surovém zákroku na Jeannota, takže jeho spoluhráči odehráli prakticky celé utkání o deseti hráčích. I přesto svěřenci Patriceho Garandeho nehráli špatný fotbal, tlačili se dopředu a branky se dočkali ve 42. minutě.

Seube vyslal parádní kolmici na rozeběhnutého Bazileho, ten si to namířil do vápna, odkud svou levačkou zakončil přesně k tyči. Les Merlus však bleskově vyrovnali. Guerreiro si elegantně narazil s Ayewem, dostal se do střelecké pozice a parádní dělovkou mezi nohy gólmana Vercoutreho skóroval.

Guerreiro letos přitahuje pozornost některých evropských klubů, a že to není žádná náhoda, prokazoval i v půli druhé. A nakonec to byl právě on, kdo založil rozhodující akci, po níž se trefil Ayew. Ten si pak narovnal balón na pravačku a přesnou střelou zpoza vápna překonal Vercoutreho podruhé.

Záložník Romain Philippoteaux hovořil před utkáním o tom, že Lorient potřebuje po porážkách v Évianu a St. Étienne především zvednout sebevědomí. V 72. minutě vymyslel hezkou přihrávku na Ayewa, jenže ten na balón nedosáhl. V 89. minutě mohl pojistit tři body zase Ayew, ale zamířil jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele