19. kolo
20.12.2014 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - FC Nantes 1:2

FC Nantes porazilo Lorient a do jarní části sezony zůstane sedmé, zatímco protivník má pouze bod náskok nad sestupovou zónou.

Jordan Veretout podával na podzim velice dobré výkony. A po dvaadvaceti minutách hry přinutil Benjamina Lecomteho k vynikajícímu zásahu. O pouhé dvě minuty později se "Kanárkům" nepodařilo ideálně odklidit rohový kop, takže Jordan Ayew mohl přihrát Yohannu Wachterovi, který sice překonal Rémyho Rioua, ale za svého brankáře zaskočil na čáře americký reprezentant Alejandro Bedoya.

V závěru prvního poločasu neodhadl centr Lucase Deauxe právě Wachter a Yacine Bammou propálil halfvolejem Lecomteho - 0:1. Hned po začátku druhé půle se tváří v tvář strážci hostující svatyně ocitl Benjamin Jeannot, jenže Riou si poradil, což platilo i po střele Raphaëla Guerreira z úctyhodné vzdálenosti. Následně vychytal také Ayewovu hlavičku na bližší tyč.

Ovšem ghanský reprezentant se v 72. minutě přeci jen dočkal. Po centru Lamineho Gassamy předskočil zaváhajícího Oswalda Vizcarronda a tentokrát byla jeho hlavička přesná - 1:1. O té následující už však to samé neplatilo, protože skončila jen na tyči. Už v 79. minutě si ale udělal Rémy Riou pořádek před brankou takovým způsobem, že rovnou přihrál Georges-Kevinu N’Koudouvi, který v zápětí rychle poslal na zteč Johana Audela.

Ten zakončil celou akci pokusem, který se ukázal býti gólovým. A také vítězným, byť Mathias Autret ještě nastřelil tyč a Ayewa znovu vychytal Riou. Michel Der Zakarian, kouč FC Nantes, může tedy směle doufat, že letošní sezonu se jeho tým umístí na lepší pozici, než tomu bylo v té minulé. Po její polovině k tomu má výborně nakročeno.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele