10. kolo
18.10.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - AS Saint-Étienne 0:1

Znovu se potvrdilo, že při zápasech ASSE to gólové hody v naprosté většině případů nebývají.

Tentokrát navíc ještě o výhře rozhodl hráč, který se ve více než dvou stech utkáních v Ligue 1 trefil jen pětkrát. Les Verts navíc zlomili prokletí Stade du Moustoir, ovšem na ten rozhodující okamžik si museli počkat až do samotného závěru. V sestavě hostujícího celku nechyběl Kévin Monnet-Paquet, bývalý hráč Lorientu.

Právě on se ocitl v první větší šanci zápasu, když si naběhl na dlouhý míč, odpoutal se od obránce Lamineho Gassamy, jenže jeho střele chyběla větší přesnost. V závěru první půle se za obranou ocitl Ricky van Wolfswinkel, jenže Benjamin Lecomte potencionální nebezpečí zažehnal včasným vyběhnutím. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Les Merlus mají už delší dobu potíže se střílením branek. Před reprezentančí pauzou sice vyhráli 2:0 nad Bastií, nicméně předtím nevstřelili hráči gól ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. A ani tentokrát Stéphana Ruffiera v brance ASSE prakticky vůbec nezaměstnávali. Zato na druhé straně vycítili jeho spoluhráči příležitost k rozhodnutí tohoto duelu.

Mohlo se tak stát už v 78. minutě, kdy Monnet-Paquet přihrával pod sebe neobsazenému Maxi Gradelovi, jenž byl v té době na hřišti nějaké čtyři minuty. V dobré příležitosti si však neporadil tak, jak by bylo bývalo záhodno. Takže se muselo na gól čekat ještě dalších devět minut. Pak se Fabien Lemoine prostě s ničím nemazal a propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady by se mělo ASSE už chytit a nastartovat se tabulkou vzhůru, i když v FCL se jim vůbec nedaří.

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele