17. kolo
07.12.2014 14:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Olympique Lyon 2:3

Alexandre Lacazette opět ukázal, že je pro Lyon v současné formě nepostradatelný. Les Gones sice na půdě Évianu dvakrát prohrávali, nakonec však dokázali v samém závěru vydolovat vítězství 3:2, ke kterému Lacazette přispěl dvěma góly..

Jeho výkon tak nakonec zastínil jiné vynikající představení domácího veterána Cédrika Barbosy; nejstarší hráč Ligue 1 otevřel skóre famózním přímým kopem už po půlhodině hry. Yassine Benzia sice v 63. minutě vyrovnal, ale jen o pár desítek vteřin poté poslal Barbosa svůj tým opět do vedení. A pak už přišla chvíle pro Lacazetteho, který suverénním způsobem ukončil třízápasový gólový půst - nejprve v 81. minutě srovnal na 2:2 a následně rozhodl z penalty ve čtvrté minutě nastavení.

Lyon měl za sebou těžký týden; po diskutované porážce 0:3 v rhonském derby sice Fournierovi svěřenci porazili Remeš, žádná paráda to však z jejich strany nebyla. V Annecy chtěl proto ambiciózní tým opět ukázat, že se hodlá rvát o nejvyšší příčky. Částečně se to dařilo - v první půli měli hosté obrovskou převahu v držení míče, kromě propagačních střel Benzii se Steedem Malbranquem však gólmana Jespera Hansena prakticky neohrozili.

Bezzubý byl dlouho také Évian; Barbosova první trefa tak byla vlastně premiérovou šancí zápasu. Zkušený záložník převzal roli rozehrávače přímých kopů po nemocném Danielu Wassovi a krásnou ránou do Lopesova vinglu dokonale zmrazil hostující publikum. V nastavení první půle mohl ještě dvakrát pojistit vedení mladý forvard Clarck N'Sikulu, lyonští však odolali.

To se nakonec ukázalo jako nesmírně důležité, protože po matné úvodní pasáži ve druhé půli přišla vyrovnávací trefa. Také tato akce začala přímým kopem, z nějž Lacazette vypálil na bránu; Hansen si se situací neporadil vůbec dobře a pouze vyrazil míč směrem k číhajícímu Benziovi, který nemohl minout. Domácí odpověď však přišla takřka okamžitě, když osmatřicetiletý Barbosa předběhl svého obránce a zakončil ojedinělý protiútok.

Lyon se samozřejmě odmítal spokojit s prohrou a nadále tlačil, prosadit se však dokázal až v závěru. Po Fekirově rohu se k míči dostal Lacazette a nekompromisní dělovkou propálil Hansena podruhé. Když už se zdálo, že utkání dospěje k remíze, zavelela píšťalka sudího Tonyho Chaprona - střídající Adrien Thomasson zahrál ve vápně rukou a kopala se penalta, z níž Lacazette vsítil vítězný gól, svůj už 13. v sezoně.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele