31. kolo
04.04.2015 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

EA Guingamp - Olympique Lyon 1:3

Olympique Lyon si poradil s Guingampem a vrátil se zpět do čela ligové tabulky, kde čeká, jak dopadne šlágr kola mezi Marseille a PSG.

Les Gones nemohli nastoupit v nejsilnější možné sestavě. A možná i proto se první branky dočkali až po šestadvaceti minutách hry. Čerstvý francouzský reprezentant Nabil Fekir to zkusil zpoza pokutového území a brankář Jonas Lössl se zřejmě ještě teď diví, jak mu mohl tenhle pokus proniknout mezi prsty - 0:1.

Neuběhla ani čtvrthodinka a hosté už vedli 2:0. Baissama Sankoh fauloval ve vápně Alexandre Lacazetta, jenž následně pokutový kop proměnil, díky čemuž si připsal na konto svou čtyřiadvacátou branku v této sezoně, přičemž sedmkrát se prosadil právě z penaltového puntíku. Těsně před pauzou to bylo pro skvadru Huberta Fourniera ještě veselejší, neboť po útoku na Jordana Ferriho musel ze hřiště po červené kartě Christophe Kerbrat.

Po hodině hry přihrál Ferri kamerunskému spoluhráči Clintonu N’Jiemu, jenž z hranice pokutového území zamířil přesně po zemi ke vzdálenější tyči - 0:3. Domácí si na čestný úspěch museli počkat až do 80. minuty. Po zmatcích v obraně Lyonu na hranici vápna poslal Mustapha Diallo parádní oblouček Beauvuemu, jenž nečekaně vnější stranou kopačky překonal Anthonyho Lopese - 1:3.

Více toho už hráči na Stade du Roudourou nestihli. Nicméně tým Jocelyna Gourvenneka bude mít příležitost k nápravě už v úterý, kdy se v rámci semifinále Coupe de France, tedy soutěže, ve které Lyon už nefiguruje, utká s druholigovým AJ Auxarre. To Olympique si na další soutěžní zápas musí počkat do příštího víkendu, kdy se utká s Bastií. A pak už je na programu prestižní derby s AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele