26. kolo
22.02.2015 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 2:2

Fotbalisté Marseille potřetí v řadě pouze remizovali a v současné chvíli ztrácejí na první příčku už čtyři body. Domácí St. Étienne naopak protáhlo své čekání na vítězství už na šest zápasů a zůstalo na páté příčce. Hostům nestačily na tři body ani dvě branky Michyho Batshuayi, soupeř zásluhou Mevlüta Erdinca v nastavení srovnal.

První větší šanci zápasu si vytvořil ASSE. V 6. minutě zahrál Gradel přímý volný kop na van Wolfswinkela, kterému ovšem následně nevyšlo zakončení. V 11. minutě se odhodlal ke střele sám Gradel, který obral o míč svého parťáka z reprezentace Dja Djédjého, s nímž vyhrál nedávno Africký pohár národů, ale zamířil jen vedle.

Na druhé straně zahrozil ve 25. minutě Imbula, nicméně gólman Ruffuer situaci vyřešil naprosto pohotovým zákrokem, a první poločas nakonec zakončila další možnost Gradela, po jehož standardce míč nepříjemně poskakoval ve vápně Marseille, až ho musel brankář Mandanda lapit do svých rukavic.

Vše podstatné se událo po přestávce. V 52. minutě se Hamouma snažil v šestnáctce projít přes Morela, který nakonec svým tělem povalil protihráče na zem, a sudí Turpin ukázal na bílý puntík. Gradel pak nabídnutou šancí nepohrdl a pokutový kop proměnil snadno přízemním pokusem k Mandandově tyčce.

Hostující kouč Marcelo Bielsa na danou situaci zareagoval nejlepším možným způsobem. Stáhl ze hry Romaa a nevýrazného Gignace a nahradil je Alessandrinim a Batshuayiem. Tahle střídání se náramně vyplatila. Druhý jmenovaný totiž srovnal v 64. minutě díky tomu, že si počínal důrazně v malém vápně, získal balón a z blízkosti v klidu zacílil.

A jen o tři minuty později Alessandrini poslal centr z levé strany na nabíhajícího si Batshuayie, jenž před Ruffierem lehkou tečí podruhé během krátké chvíle skóroval. Belgický forvard, který do klubu přišel tuhle sezónu ze Standardu Lutych, byl v 74 minutě blízko hattricku, tentokráte ovšem na Ruffiera nevyzrál.

Poslední slovo nakonec měli Les Verts, kterým se podařilo urvat alespoň bod v první minutě nastavení. Gradelova střela se odrazila od jednoho z hráčů do vzduchu, míč padal vzduchem někam na hranici brankového území, až se dostal na hlavu Erdinca, který předskočil Morela a pohodlně překonal bezmocného Mandandu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele