34. kolo
26.04.2015 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 1:0

Saint-Étienne může nadále směle pomýšlet na Ligu mistrů! Svěřenci Christophe Galtiera dnes zvládli důležité domácí utkání s Montpellierem, díky jediné brance Maxe-Alaina Gradela zvítězili 1:0 a posunuli se na provizorní třetí příčku, tři body před Marseille a jeden před Monaco, které má ještě zápas k dobru.

Divoká páteční prohra Les Phocéens s Lorientem postavila Galtierův tým do velmi slibné pozice; zároveň ale byla na hráčích v zelených dresech zpočátku vidět velká nervozita. Od roku 1981, kdy se jejich předchůdci naposledy představili v Lize mistrů, ještě nikdy nebyl hrdý klub k milionářské soutěži blíže. Možná proto se Lucas Barrios poměrně s lehkostí probil hned přes tři obránce a ještě stihl naservírovat míč do velké šance Lasnemu, hostující záložník však přestřelil (8').

Les Verts se však brzy uklidnili a začali na hřišti podle očekávání dominovat. V devatenácté minutě pak šli do vedení - Benjamin Corgner narýsoval dlouhý pas do vápna, gólman Geoffrey Jourdren možná trochu zbrkle vyboxoval míč, a dorážející Gradel tak pohodlně doklepával do sítě svůj dvanáctý gól sezony. Na druhé straně hrozil především ve formě hrající Barrios, ve dvou dobrých příležitostech však pálil nejprve mimo a poté pouze do gólmana Stéphane Ruffiera.

Do kabin tak šli domácí s hubeným náskokem a ne úplně přesvědčivě, sebevědomí jim nicméně dodával fakt, že jako jediný tým z celé Ligue 1 (!) ještě letos neprohráli v utkání, v němž se jim podařilo skórovat jako první. V 56. minutě mohl fanoušky v zeleném uklidnit Romain Hamouma, po Gradelově pasu však nůžkami pálil nad břevno.

V závěru utkání pak už šlo víceméně pouze o to, jestli Jourdren dostane druhý gól nebo ne; málem kapituloval v 77. minutě, nakonec ale famózním zákrokem vychytal jak Erdinga, tak i dorážejícího Ismaëla Diomandého. Poté ještě zahodil další šanci střídající kanonýr Ricky van Wolfswinkel, Les Verts to ale vadit už nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele