11. kolo
26.10.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - FC Metz 1:0

St. Étienne navázalo na poslední vítězství v Lorientu i na uhranou čtvrteční remízu na půdě Interu, skolilo nepříjemné Méty zásluhou jediného gólu Maxe Gradela čtvrthodinu před koncem a i nadále se drží se samotným čelem tabulky. Hosté naopak získali za uplynulá tři kola jen jeden bod a spadli na desáté místo.

Byť už utkání v Itálii muselo být pro domácí hodně náročné, dokázali na Ligue 1 zmobilizovat síly a uspět. Soupeř si pod Alpy přijel evidentně pro bod, směrem dopředu toho moc nevymyslel, až se mu nakonec defenzivní taktika nevyplatila. Les Verts ovšem nebyli o nic lepším týmem, jen byli o něco šťastnějším.

Hostující brankář Mfa Mezui se v prvním dějství musel vytáhnout jen proti dvěma střeleckým pokusům. Celkem snadno zlikvidoval ten od Cohadeho ze 7. minuty a poté i ze strany Gradela. ASSE sice držel více míč na kopačkách, jenže proti dobře bránícím Metám se do přestávky nedokázal prosadit.

Nováček ligy se přece jenom trošku osmělil až ve druhé půli. Kryvec v 50. minutě poslal svou střelu mimo, Malouda v 75. minutě nevyrovnal díky perfektnímu zákroku brankáře Ruffiera a obdobně dopadl o pár chvil později také Bussmann. I popáté v řadě tak Mety ze souboje se St. Étienne nedokázaly vytěžit ani bod.

Domácí totiž o vítězství rozhodli v 74. minutě. Théophile-Catherine dostal balón k pravé straně a ihned ho adresoval do ohně do vápna. Tam ho střídající van Wolfswinkel sklepl do středu na úplně volného Gradela, který ve výskoku usměrnil míč přesně k pravé tyčce ze svého pohledu, a po střele se Mfa Mezui jen ohlédl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele