13. kolo
09.11.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

Protože ASSE nevstřelilo gól jako první, muselo dotahovat. A protože muselo dotahovat, pouze remizovalo. Vždyť Les Verts vstřelili více než jednu branku v jednom zápase naposledy v srpnu v rámci druhého ligového kola!

Na Stade Geoffroy-Guichard to byl deštivý podvečer a podmáčená plocha dělala hráčům nemalé potíže při držení míče. První střelu tak ochozy zaregistrovali až po čtvrthodině hry. Romain Hamouma vystřelil, Danijel Subašić kryl, jenže i kdyby chorvatský brankář na míč nedosáhl, stejně by branka nebyla uznána pro ofsajd.

O pouhé dvě minuty už se ale mohli radovat ... tedy příznivci kníženího klubu. João Moutinho přihrál Nabilu Dirarovi, který poslal míč do vápna Jérémymu Toulalanovi, s jehož tečovanou střelou nemohl Stéphane Ruffier nic dělat - 0:1. V minutě pětatřicáté měl potom štěstí, jelikož Valére Germain trefil po centru Fabinha jen vnější stranu tyče.

Šest minut po startu druhé půle se mohl trenérovi předvést Lacina Traoré, který v útoku nahradil Dimitara Berbatova. Jenže po dalším, byť tentokrát tečovaném Moutinhově centru, nezamířil ve vynikající pozici přesně. A monacké hráče, stejně jako kouče Leonarda Jardima, to pořádně mrzelo, jelikož už o sedm minut později bylo vyrovnáno.

Romain Hamouma se vyhnul ofsajdové pasti a svou přesnou přihrávkou do ideálního prostoru jako by Rickymu van Wolfswinkelovi řekl: "Prostě to tam jenom pohodlně uliď!" Po sedmdesáti minutách hry to pro ASSE vypadalo ještě veseleji, protože Tiemoué Bakayoko viděl druhou žlutou kartu. Že by to ale Galtierovým svěřencům vyloženě prospělo, to se rozhodně říci nedá.

Nejblíže ke gólu měl po odvážném průniku Franck Tabanou, ale netrefil přesně a jen o několik minutech později si stejně počínal kolega Fabien Lemoine. AS Saint-Étienne tedy prováhalo dostat se na třetí příčku a v příštím kole to bude mít znovu obtížné, jelikož jej čeká tabulkový soused FC Nantes, zatímco Monaco se s Rennes dělí o sedmou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velice pikantní mač.

Tip: 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele