18. kolo
14.12.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - Olympique Marseille 1:0

Monaco v důležitém zápase udolalo tabulkového lídra z Marseille a po výhře 1:0 se přiblížilo čelu tabulky; hosté naopak nevyužili zaváhání konkurenčního PSG a boj o titul se tak těsně před koncem podzimní části sezony zamotává. Aktuálně do něj přibyl i Lyon. Jedinou branku na Stade Louis II si připsal Bernardo Silva.

Les Phocéens už nepůsobí dojmem neomylné vítězné mašiny jako na začátku podzimu, zápas v Monaku proto neměl papírového favorita. Knížecí klub sice poslední dobou nabyl sebevědomí a dokonce postoupil do osmifinále Ligy mistrů z prvního místa ve skupině, dnes však začali aktivněji hosté - Florian Thauvin našel ve vápně André-Pierre Gignaca, jeho hlavička však mířila těsně mimo.

Krátce nato se poprvé osmělili i domácí, když Fabinho obral o míč Benjamina Mendyho a nacentroval na Anthony Martiala. Mladý útočník, který se objevil v sestavě místo zraněného Dimitara Berbatova, nicméně nastřelil břevno. Diváci si užívali atraktivní, ofenzivní duel dvou týmů hrajících v dobré formě, na gól se však čekalo dlouho - další šanci v 17. minutě zahodil Dimitri Payet, jehož rána sice překonala gólmana Danijela Subašiće, nakonec však zamířila těsně mimo spojnici.

Šance se střídaly na obou stranách. Domácí křídelník Yannick Ferreira-Carrasco vypálil zdálky, a kdyby jeho dělovka trefila cíl, zřejmě by protrhla síť; o tři minuty později se pak před Subašićem zjevil po Payetově rohu nikým nehlídaný Rod Fanni, jeho hlavička však mířila nepochopitelně mimo. Poločasové skóre tak zůstalo 0:0, ačkoliv o zajímavé akce nouze rozhodně nebyla.

Druhé dějství otevřela další příležitost aktivního Gignaca, který se nedávno nechal slyšet, že má zájem prodloužit v Marseille stávající smlouvu. Mohutný forvard minulý víkend oslavil jubilejní 50. branku v bleděmodrém dresu a dnes mohl několikrát přidat další, jako v 61. minutě, kdy se uvolnil ve vápně, ale narazil na pohotovou reakci chorvatského gólmana.

A potom už přišel kýžený průlom. Psala se 67. minuta, když Martial našel povedeným pasem Ferreiru-Carrasca, belgický mladík následně nabil Bernardu Silvovi a ten bez problémů dorážel do sítě. Šlo o jeho první trefu v novém působišti, kam přišel v létě na hostování z Benfiky. Marseille sice dokázalo v závěru soupeře zatlačit a vypracovalo si několik šancí na vyrovnání, žádná z nich však neuspěla - Michy Batshuayi hlavičkoval přímo do Subašiće a domácí gólman si následně poradil i s další Fanniho nebezpečnou hlavičkou.

Les Phocéens tak venku nevyhráli už počtvrté v řadě a mohou do konce roku přijít o tabulkové vedení, kdežto Monaco se naopak přihlásilo do boje o Ligu mistrů - momentálně ztrácí na třetí Lyon pouze čtyři body. Náskok Marseille na druhé PSG zůstává jednobodový.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele