1. kolo
10.08.2014 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Monaco - FC Lorient 1:2

Hned v úvodním kole nového ročníku Ligue 1 se urodilo jedno pořádné překvapení.

Stade Louis II v malém monackém knížectví byl v minulé sezoně až na jedinou výjimku nedobytnou pevností. I díky tomu ambiciózní klub vybojoval druhé místo. Rozhodně se tedy nečekalo, že si na něj vyšlápne osmý celek uplynulého ročníku. Jak domácí, tak hosty vedl z lavičky nový kouč, ačkoliv v případě Lorientských se zase až taková změna neudála, jelikož Sylvain Ripoll v klubu působil deset let coby asistent.

Netrvalo to ani deset minut a skóre se pohnulo. Po přihrávce Sadia Dialla byl ve vápně faulován Vincent Aboubakar. A na rozdíl od Zlatana Ibrahimoviće v duelu s Remeší, sám faulovaný penaltu s přehledem proměnil - 0:1. Vyrovnat mohli Dimitar Berbatov, jehož hostování z Fulhamu se změnilo v přestup, a také Laywin Kurzawa, ale oba vychytal Benjamin Lecomte. Nejblíže ke gólu mělo Monaco po rohu Moutinha, kdy neorientovaný Yohann Wachter odpálil balon do tyče vlastní branky.

Brankář Lecomte, který pro tuto sezonu nahradil na pozici jedničky Fabiena Audarda, se znovu zaskvěl proti pokusu Berbatova a následně vychytal ve dvou vyložených šancích Ferreiru Carrasca. Po hodině hry mířil těsně mimo Valére Germain. Další plány však v 67. minutě narušil Ricardo Carvalho, když nedovoleně zastavil Walida Meslouba a uviděl druhou žlutou, a tím pádem i červenou kartu.

Věřte tomu nebo ne, to už byl na hřišti i Radamel Falcao, jehož chvíle přišla v 78. minutě poté, co byl v pokutovém území faulován Berbatov. Kolumbijský snajpr nařízenou penaltu s přehledem proměnil, díky čemuž zaznamenal v Ligue 1 první gól od loňského listopadu. Jenže dvě minuty poté přišel na hřiště dvacetiletý záložník Valentin Lavigne.

A ve svém debutu v Ligue 1 rozhodl zápas! Aymen Abdennour si počínal ve středu hřiště příliš ledabyle, kvůli čemuž přišel o míč. Raffidine Abdullah tak mohl nahrát Lavignemu, jenž si to neohroženě namířil z levé strany do velkého čtverce a po zemi překonal Danijela Subašiće - 1:2. Vedení monackého klubu tak možná zamrzelo odvolání Claudia Ranieriho, jelikož jeho nástupce Leonardo Jardim se stal jediným novým trenérem, jehož tým v prvním kole prohrál. Šanci na nápravu bude mít v kole druhém na hřišti Bordeaux.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele