36. kolo
04.05.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Toulouse FC - FC Nantes 1:1

V nic neřešícím duelu dvou celků ze středu tabulky se zrodila nic neřešící remíza. Toulouse se s Nantes rozešlo smírným výsledkem 1:1 poté, co na vedoucí branku hostujícího Oswalda Vizcarronda odpověděl ve druhé půli Wissam Ben Yedder. Les Canaris navíc dohrávali bez vyloučeného Papy Djilobodjiho.

Krátká epizoda s Toulouse (teoreticky) útočícím na poháry sice zmizela rychleji, než se objevila, vedení okcitánského klubu je však s prací kouče Alaina Casanovy spokojeno a v sobotu s ním podepsalo novou smlouvu do roku 2016. Na nějaké velké slavení to však dnes nevypadalo - Nantes totiž šlo do vedení už v deváté minutě. Domácí stoper Uroš Spajić hloupě fauloval v nebezpečné vzdálenosti, Banel Nicolita rozehrál přímý kop a Venezuelan Vizcarrondo už hlavou nezaváhal. Šlo o jeho první trefu v Ligue 1.

Jestliže však někdo očekával, že rychlé vedení dodá Nantes na elánu, zmýlil se - naopak, domácí záhy převzali otěže utkání a nepříjemného soka zatlačili. Gólově to mohl vyjádřit Adrien Regattin, jeho rána z dálky však prolétla jen těsně vedle branky Rémyho Rioua. Ve 41. minutě už Wissam Ben Yedder po přesném pasu Pavle Ninkova míč do branky dotlačil, čárový sudí však zvedl praporek na znamení ofsajdu.

V souboji dvou dost možná nejrozdílnějších herních filozofií ve Francii to na hřišti vypadalo podle očekávání - Toulouse drželo míč a kontrolovalo hru, Nantes se snažilo hrát co nejrychleji a nejúčelněji. Domácí měli také více než 60% držení míče. Zejména Regattin hrál skvělý zápas, gól mu však dnes přán nebyl - jeho další rána z 54. minuty prolétla opět vedle Riouových tyčí.

Vyrovnávací branku tak musel obstarat až Ben Yedder: Ninkov si v 67. minutě udělal místo na pravém křídle a skvělým pasem našel elitního kanonýra, který zblízka nezaváhal. O pár vteřin později si pak na tomtéž hráči vybil svoji frustraci Djilobodji, který se tak musel poroučet předčasně ze hřiště. V přesilovce převaha Les Violets ještě více vynikla, skvěle bránící Nantes však už další gól nepustilo - největší šanci měl opět Ben Yedder, který 8 minut před koncem dokonce překonal Rioua, ve skórování mu však zabránil hlavičkující obránce a kapitán Olivier Veigneau.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele