29. kolo
14.03.2014 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Reims - Olympique Marseille 1:1

Fotbalisté Marseille odvrátili třetí porážku v řadě zásluhou Andrého-Pierre Gignace, který odpověděl na úvodní gól Antoina Devauxe až deset minut před koncem. Ani Remeš, ani OM tedy nedokázali využít šance dotáhnout se na pátý Lyon, a jejich ztráta na pohárové příčky se tak může po tomto kole ještě zvětšit.

Mužstvo kouče Josého Aniga chtělo v Remeši asi víc. Celkem klíčová pasáž sezóny, kde se každá chybička nevyplácí, prostě Marseille nevychází. A podobně jako její soupeř zůstala v tabulce na svém - bod za pátým Lyonem a čtyři za čtvrtým St. Étienne. Oba její sokové přitom mají svůj víkendový zápas ještě k dobru.

Především v první půli se hrál dost opatrný fotbal. Gólman Agassa musel zůstat v pohotovosti pouze při hlavičce Gignace ze 17. minuty, poté lapil i střelu z voleje od Cheyroua. Domácí ve druhé půli působili sice jistějším a sebevědomějším dojmem, do šancí se ovšem stále dostávali pouze hosté.

Remeš si nevěděla příliš rady s Gignacem, jenž byl nebezpečný po celý zápas, a v rozmezí mezi 60. a 63. minutou ho ve dvou případech vychytal opět až Agassa. Do vedení se nakonec dostali svěřenci trenéra Huberta Fourniera. Devaux si nejvýše naskočil na centr od Ayitého a usměrnil hlavou míč za brankáře Mandandu.

OM dokázal srovnat o třináct minut později. Remeš znovu potvrdila, že poslední čtvrthodina je pro ní vždy nejhorší pasáží z celého zápasu, a inkasovala zde už posedmnácté v sezóně. Gignac zaznamenal svou třináctou ligovou trefu u zadní tyče. V 82. minutě mohl změnit průběžný stav Courtet, na druhé straně také Gignac, ale ani jeden z nich neuspěl.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele