23. kolo
01.02.2014 20:00 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Stade Reims - Montpellier HSC 2:4

Výborný duel sehráli na Stade Auguste-Delaune fotbalisté Remeše a Montpellieru, ačkoliv domácí příznivci z něho budou mít poněkud rozporuplné pocity.

Všechny tři body si totiž odvezli hosté, kteří sice v novém roce ještě neprohráli, přesto v tabulce zatím příliš neposkočily. Remeš tentokrát inkasovala čtyřikrát, což kouče Huberta Fourniera nepochybně velmi mrzí, jelikož v minulém kole nedostala jím sestavená defenziva ani gól od Nantes. Ovšem na výsledku se tentokrát jistě podepsal i fakt, že nemohl nasadit hned tři hráče ze své tradiční obranné čtyřky.

Už v úvodu zápasu měl více práce strážce domácí svatyně Kossi Agassa. První pokus Rémyho Cabelly byl spíše rozchytávací, nicméně záhy musel předvést o poznání kvalitnější zákrok poté, co se před ním po skvělé přihrávce M’Baye Nianga ocitl Anthony Mounier. Na druhé straně pak na Geoffreyho Jourdrena nevyzrál Floyd Ayité, avšak následně už začaly padat góly.

Ten první přišel na řadu po půlhodině hry. Mounier z levé strany nacentroval a Joris Marveaux nekompromisně zavěsil pod břevno - 0:1. Hned po změně stran si s dlouhým balonem neporadil podle představ obránce Mohamed Fofana, takže se k němu dostal Cabella a vstřelil svou první branku v zápase - 0:2. O necelých deset minut později to zkoušel Jonas Martin, Agassa jeho střele v cestě do branky zabránil, ale po zmatcích v obraně Remeše si míč mohl celkem v klidu sebrat opět Rémy Cabella a přelobovat vyběhnuvšího tožského gólmana - 0:3.

Domácí však byli záhy, o pouhé tři minuty později, znovu ve hře. Jourdren vyrazil centr pouze k Floydu Ayitému a ten jej poslal z voleje levačkou z dobrých dvaceti metrů do sítě - 1:3. A zanedlouho se skóre měnilo znovu. Gaëtan Charbonnier, bývalý hráč Montpellieru, poslal balon směrem k Jourdrenovi, přičemž došlo k nedorozumění mezi ním a obráncem Abdelhamidem El Kaoutarim, který si nevšiml, že jeho brankář stojí úplně jinde, než kam mu posílá míč - 2:3. Nutno dodat, že velký podíl na této brance měl dotírající Gaëtan Courtet.

Hráči MHSC si však pro svého soupeře schovali ještě jednu trefu. Tu jim značně usnadnila zahraná ofsajdová past. Protože sklapla naprázdno, mohl se z pravé strany řítit sám na Agassu dvougólový Rémy Cabella. Ten poslal poté, co proti němu reprezentant Toga vyběhl, přihrávku před odkrytou "klec" kolegovi Niangovi, jenž po příchodu na hostování z AC Milán vstřelil v šesti zápasech za Montpellier už svůj čtvrtý gól. Konkrétně tenhle v utkání s Remeší dal výsledku finální podobu - 2:4.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele