9. kolo
04.10.2013 20:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

SC Bastia - FC Lorient 4:1

Bastia si s radostí zastřílela proti Lorientu a kromě tří bodů si i vylepšila záporné skóre.

Lorient z posledních pěti zápasů prohrál čtyři a po tomto výsledku se krčí na osmnácté příčce. Domácí také nezačali letošní sezonu nijak úchvatně. Vždyť před tímto duelem si drželi jen o něco lepší postavení, než měl jejich dnešní soupeř, ale protože ten pořádal v obraně den otevřených dveří, posunul se korsický klub do horní poloviny tabulky.

Zápas o pěti gólech přinesl ten první už v 6. minutě. Gianni Bruno elegantně nahrál Ryadu Boudebouzovi, který se k týmu připojil po přestupu ze Sochaux teprve začátkem minulého měsíce, a tvrdou ranou překonal gólmana Audarda - 1:0. O odpověď se záhy pokoušeli navrátivší se Jérémie Aliadiére a Vincent Aboubakar, ale svými pokusy spíše jen vyzkoušeli pozornost domácího brankáře Landreaua.

Čtvrt hodiny po úvodní trefě o sobě dal znovu vědět Boudebouz, ovšem tento alžírský fotbalista pálil tentokrát jen do tyče. To, že jeho střela nerozvlnila síť, jej mohlo mrzet pouhé dvě minuty. V tu dobu se do vápna vřítil jako uragán Wahbi Khazzi a Lamine Gassamovi nezbylo nic jiného, než jej stáhnout k zemi. Sám faulovaný nepřipustil jakékoliv diskuze o tom, kdo bude nařízený pokutový kop zahrávat, protože se jeho exekuce chopil sám. Zvolil tu nejjednodušší variantu - nahoru doprostřed, čímž poslal Bastii do dvoubrankového vedení.

Domácí pak malinko polevili, čímž dali příležitost hostům, aby zařídili další změnu na ukazateli skóre. Střelu Mathieu Coutadeura by Landreau s největší pravděpodobností s přehledem kryl, jenže obránce Modestó do ní strčil nohu tak nešikovně, že balon gólmana přeletěl a zapadl do branky - 2:1.

Ve druhé půli už na hřišti hráči korsického klubu dominovali, přestože trvalo ještě téměř patnáct minut, než svou převahu vyjádřili i gólově. Gianni Bruno šikovně poslal do šance kolegu Krasiće a srbský reprezentant se z relativní blízkosti nemýlil - 3:1. Bývalý hráč Juventusu vstřelil svou první branku v Ligue 1 a kde kdo by řekl, že zápas už se bude jen tak dohrávat. Hráči Bastie však byli při chuti, ovšem kvůli tomu trochu zapomínali na zadní vrátka, čehož mohl jako první po nepřesvědčivé malé domů od Boudebouze využít Aliadiére, jenže Landreau jej včasným vyběhnutím neutralizoval. V 78. minutě se mohli hosté dočkat snížení, avšak hlavička Wesleyho Lautoy mířila pouze do břevna.

Dvě minuty poté už bylo hotovo. Na Boudebouzův roh si totiž ukázkově naskočil Romaric a hlavou přesně zakončil - 4:1. I kdyby se Lorient hodně snažil o to s výsledkem něco udělat, po 84. minutě už by to měl opravdu velmi těžké, neboť se nechal vyloučit Larry Azouni, jenž byl v té době na trávníku nějakých osm minut. Po reprezentační pauze se nyní sebevědomější Bastia pokusí obrat v Parku princů o body PSG, zatímco Lorient bude napravovat zaváhání proti ASSE.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

SC Bastia 0:0 FC Lorient

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
hradec

Kde na ty hráče v Bastii berou peníze. Tenhle tým má velmi slušný potenciál. Na každé pozici nadprůměrné hráče.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele