36. kolo
07.05.2014 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Rennes 1:2

Byly to trochu zvláštní oslavy ligového titulu. Ani nečekaná porážka 1:2 s Rennes totiž nakonec fanouškům PSG nemusela vadit, jelikož i tak svěřenci Laurenta Blanca obhájili prvenství v Ligue 1. Dopomohl jim k tomu výsledek Monaka, které těsně předtím pouze remizovalo s Guingampem.

Pro Pařížany to byla vůbec první ligová prohra před vlastními fanoušky, v této sezóně teprve třetí. Možná že sami hráči už v hlavách slavili, poněvadž již nebylo proti bretaňskému soupeři potřeba bodovat. Monako zkrátka muselo v dohrávce nutně vyhrát, aby mělo teoretickou naději na to ještě předskočit v tabulce PSG. To se ale nestalo.

Pro Rennes naopak znamenají tři body hodně. Po zpackaném finále Coupe de France může být dvě kola před koncem relativně v klidu, jelikož pásmu smrti je vzdáleno na rozdíl šesti bodů. A ačkoli o pořadí v Ligue 1 rozhoduje skóre, je už celkem dost nepravděpodobné, že by se SRFC ještě ocitl v sestupové trojce.

Po měsíci se na hřišti objevila také největší hvězda pařížského klubu. Již uzdravený Zlatan Ibrahimovič, nejlepší střelec ligy, přišel do hry v 56. minutě za Lavezziho, ovšem ani on nepomohl vyburcovat svůj tým k vyrovnání. Hosté se nakonec až do posledního hvizdu dokázali tlaku soupeře ubránit.

Přitom domácí vstoupili do zápasu skvěle. Cavani se dokázal zbavit Armanda, zpětnou přihrávkou našel v pokutovém území Lavezziho, který bez problémů překonal brankáře Costila. Na druhé straně se objevil sám před gólmanem Siriguem nebezpečný Nelson Oliveira, sám před ním ovšem neuspěl.

Rennes nakonec na gól nečekalo dlouho. N'Tepova přihrávka došla až na zadní tyč, kde pohodlně skóroval Kadir. A za čtyři minuty hosté dokonce v Parku princů vedli. N'Tep nerozehrál standardku úplně ideálně, ale k překvapení všech, a především pak k překvapení brankáře Sirigua, míč zapadl za jeho záda.

Z téhle rány se už Brancova družina zkrátka nevzpamatovala. Naopak v 81. minutě mohl pojistit vítězství Toivonen, nicméně jeho střela skončila pouze nad brankou. V první minutě nastavení mohl ještě alespoň srovnat dobře postavený Maxwell, ani on však prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele