17. kolo
07.12.2013 17:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - FC Sochaux 5:0

Sochaux se mohlo snažit, jak chtělo, ale proti Zlatanu Ibrahimovicovi ve formě se hrát zkrátka nedá. Švédský fantom zničil odevzdaného soupeře dvěma brankami a stejným počtem asistencí a byl tak klíčovou postavou při vysoké výhře 5:0.

Už ve 14. minutě zaznamenal Ibrahimovic první zářez - první domácí šanci sice vyřešil Carlao, který famózním blokem zlikvidoval šanci Blaise Matuidiho, ale Ibra následně poslal míč levačkou do sítě. Pierrick Cros, který nastoupil v bráně místo zraněného Simona Pouplina, následně vychytal Cavaniho - uruguayský forvard pálil zpoza vápna, avšak Cros předvedl perfektní robinzonádu.

Hned z následujícího rohu však Pařížané vstřelili vedoucí gól - Ibrahimovic poslal geniální pas Silvovi, který obehrál Juliena Faussuriera a přesným volejem změnil skóre. Další Mottovu střelu zlikvidovala domácí obrana, a proti Ibrov zasáhl Pierrick Cros.

Kromě slibného brejku Emmanuela Mayuky to nevypadalo, že by Sochaux mělo zaznamenat nějakou hrozbu; jedinou další šanci si připsal Sébastien Corchia, jehož přímý kop dokonale zmátl góůmana Sirigua. Míč však letěl mimo tři tyče. Sochaux se snažilo utáhnout závit po změně stran, ale místo toho přišlo zdvojnásobení domácího vedení - Poujolovu malou domů vystihl Motta, který nabil Lavezzimu ke snadnému doklepnutí.¨

Definitvní určení osudu zápasu pak napsal Cavani, který zpracoval dokonalý míč od Ibrahimovice a s lehkostí sobě vlastní propálil Crose. Na druhé straně se sice o snížení snaži Rafael Dias (Sirigu jeho střelu chytil), ale ani on, ani Mayuka neuspěli. Byl to tak opět Ibra, kdo na sebe strhl pozornost - poslední minuty patřily právě jemu. Nejdříve technickým přímým kopem dokonale zaskočil zkoprnělého Crose, následně přesným zakončením uzavřel skóre na 5:0.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 3x Ibra, 1x Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

No tak koukám, že nebýt Zlatana a Cavaniho, tak je PSG někde kolem 5. místa. Dát 24 branek z 39 je solidní gólostroj a to nemluvím o asistencí u zbylých 15ti branek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele