2. kolo
18.08.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AC Ajaccio 1:1

Hvězdou utkání nebyl nikdo z dvojice špičkových domácích útočníků, nýbrž mrštný mexický gólman v brance hostujícího Ajaccia. Hráče PSG přiváděl téměř k šílenství a už už to vypadalo, že do své svatyně ten večer v Parku princů prostě žádný balon nepustí.

Ale pojďme zpět na začátek zápasu. Běžela teprve sedmá minuta, když Ibrahimovićovu přízemní jedovku z přímého kopu Guillermo Ochoa (ne)zachytil tím způsobem, že mu vypadla z rukou a míč-neposeda se pomalu dokutálel k pravé tyči, od které se ještě stihl odrazit k nohám dorážejícího Javiera Pastoreho, jenž si ovšem na rychle přistoupivšího Ochou nepřišel.

O tři minuty později přihrával do vápna Sigamary Diarra, jehož spoluhráč přiťukl lépe postavenému Pedrettimu, který z nějakých dvaadvaceti metrů, a navíc prakticky z kroku parádně pravačkou obstřelil italského gólmana domácích - 0:1. Tím veškeré útočné snahy Ajaccia vzaly za své a zbytek zápasu se tým soustředil jen a pouze na defenzivu. Ve 33. minutě o sobě dal znovu vědět nejlepší kanonýr minulého ročníku. Zlatanova křižná střela na zadní (pravou) tyč jen o centimetry minula cíl.

Hned po změně stran mířil Cavani hlavou vedle, v 56. minutě byla jeho utěšená střela zblokována a o další čtyři minuty později se střelec gólu Pedretti ukázal být platným hráčem i v defenzivě, když zabránil v cestě do sítě Alexově hlavičce. V minutě 81. měl hostující brankář i trochu štěstí, když domácí kapitán Thiago Silva hlavičkoval pouze do břevna. Borci korsického klubu sahali po vítězství, ale čtyři minuty před koncem řádné hrací doby alespoň částečně zachránil rodící se průšvih nejdražší fotbalista, jaký se kdy v Ligue 1 objevil. Edinson Cavani převzal na velkém vápně přihrávku, rychle si přehodil míč z pravé na levou a trefil se přesně do levého horního rohu - 1:1.

PSG mělo v samotném nastavení velmi blízko k výhře. Tvrdá rána Thiaga Silvy prakticky ze stejného místa, odkud padl gól, ale znovu skončila jen na břevně. A protože těsně po uplynutí čtyřminutového nastavení neměl talent Marco Verratti v malém vápně ideálně srovnaný krok, remízovalo PSG i ve druhém zápase letošní sezony. A kouč Ajaccia Fabrizio Ravanelli se může radovat, že v takto obtížném utkání získal první bod coby trenér na profesionální úrovni.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Tady už prostě musí :)

Reagovat
hradec

PSG 1:0 AC Ajaccio

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

To už není možný.. Ajaccio jedniná střela a gól.. PSG střel 36, taky jeden gól.. Prostě strašně špatně zakončujou, navíc Ochoa dneska neuvěřitelný..

Reagovat
smazaný uživatel

jo neuvěřitelný co všechno nedali, příště by měli nechat ibrahima na lávce je to hroznej kokot a možná jim to pak pujde líp

Reagovat
smazaný uživatel

ty uz viac nepis

Reagovat
smazaný uživatel

Podle livesport střely 39:1, na bránu pak 17:1 To je neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/06ffbb6f7a568b3ef72f60c4c43cc3e5/

To bylo drama v závěru, jinak škoda, že šel Cavani sem, dres PSG mu vůbec nesluší....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele