30. kolo
22.03.2014 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Stade Rennes 0:1

Hráči Rennes si evidentně vzali trenérova slova k srdci a ze Stade Vélodrome odvážejí cennou výhru 0:1.

Philippe Montanier totiž prohlásil cosi v tom smyslu, že hodlá udělat cokoliv, aby jeho tým proti Marseille bodoval. I kdyby to mělo znamenat vycházení ze zabezpečené obrany a skórování z jedné jediné šance. Taktika, která vyšla takřka dokonale, takže hosté po dvou a půl letech znovu vyloupili stánek klubu z přístavního města. Ten naopak potvrdil, že venkovní zápasy mu vyhovují o něco více - doma prohrál v této sezoně už pošesté.

První šance pro OM přišla v 6. minutě. Mathieu Valbuena rozehrál přímý kop, který hlavou prodloužil zády k brance stojící Benoit Cheyrou, avšak jeho jmenovec Costil dokázal balon vyškrábnout mimo tři tyče. O čtyři minuty později to zkoušel Valbuena přímo. Doslova, protože jeho pokus mířil zrovínka na hostujícího brankáře, který si poradil i s jedovkou Chyeroua.

Načež se hostující fotbalisté osmělili a začali vyrážet blíže k Mandandovi. Především jeho zásah proti střele Romaina Alessandriniho byl velmi důležitý, neboť v té době už do závěru první půle mnoho nezbývalo. Přesto museli být oba gólmani nadále ve střehu. Costil musel krýt ránu Andrého Ayewa, zatímco Steve Mandanda znešknodnil zajímavou střelu Doucourého. Abdoulaye Doucouré se ale přeci jen dočkal své trefy, která se ukázala býti vítěznou. Po pětasedmdesáti minutách hry Rennesští rychle odvrátili Valbuenův "přímák" a vyrazili do bleskového protiútoku. Jonathan Pitroipa, Jean Makoun a Nelson Oliveira se postupně navzájem zásobovali přihrávkami ve správný moment na správné místo, takže nedošlo prakticky k žádnému zbrždění. Celou akci, i s přispěním obránce Nikolase N’Kouloua, zakončil Doucouré s velkým přehledem - 0:1.

Domácí se záhy pokusili využít mírné nekoncentrovanosti pramenící z vedoucího gólu. Ayewův centr z levé strany však poslala Valbuenova hlava o kousíček vedle tyče. I u závěrečné akce byl Mathieu Valbuena. Právě on si totiž narazil s André-Pierrem Gignakem, který vystřelil, Costil padal na opačnou stranu, avšak přesto stihl balon chodidlem vyrazit, díky čemuž mohou být Les Rouges et Noirs před závěrečnými osmi koly zase o něco klidnější.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele