13. kolo
10.11.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Sochaux 2:1

O těsné výhře Marseille rozhodla až spolehlivě proměněná penalta.

Zaplněný Stade Vélodrome doufal, že Olympique konečně pořádně zabere a hráči svým příznivcům hned záhy ukázali, že přesně to mají v plánu. V 5. minutě vstřelil po přihrávce Benjamina Mendyho svou druhou branku v sezoně Florian Thauvin - 1:0. OM se nadále pouštěl do útočných akcí, ale Sochaux srdnatě bránilo, s čímž si domácí pořádně nevěděli rady. A když už se dostali na dostřel branky, stříleli buď přímo na připraveného Simona Pouplina, tak jako Thauvin, nebo prostě zařízení vůbec netrefili (viz Alaixys Romao ve 25. minutě).

Na další gól se tedy čekalo až do 60. minuty. Tehdy vykopával Pouplin. Míč propadl až k u pravé lajny číhajícímu Emmanuelu Mayukovi, který si s ním seběhl do středu hřiště a zpoza velkého vápna parádně vymetl pravý horní roh Mandandovy branky - 1:1. Mnozí z řad domácích fandů se pak, i vzhledem k současné formě svého týmu, nepochybně začali obávat, aby FCSM po této mimořádně povedené trefě nezačalo ještě více kousat.

Všechny takové spekulace se záhy pokoušel utnout Jordan Ayew, nicméně jeho střelu brankář hostí podle očekávání vyrazil. Nedlouho poté se do vápna vřítil Roy Contout a poslal Mandandovi velmi tvrdý a přesný pozdrav, se kterým si nakonec francouzský reprezentant přeci jen poradil. V 80. minutě pak vystřídal jinak nevýrazného Jordana Ayewa někdejší spolehlivý kanonýr André-Pierre Gignac a začaly se dít věci.

O tři minuty později totiž proměnil pokutový kop poté, co po jeho pokusu zahrál ve vápně rukou Mathieu Peybernes. A jak se ukázalo, šlo o trefu rozhodující, díky čemuž Marseille rázem poskočila na slušné páté místo, zatímco Sochaux zůstává se sedmi body poslední. Vzhledem k reprezentační pauze však bude mít tým Hervého Renarda více prostoru na přípravu na zápas s Bastií, což mu jistě přijde vhod.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele