17. kolo
06.12.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Nantes 0:1

FC Nantes vyloupilo ve šlágru kola Stade Vélodrome a v tabulce se posunulo právě před Marseille na čtvrtou pozici.

Duo středních obránců z řad domácího celku, tedy Nicolas N’Koulou a Souleymane Diawara, už od samého úvodu rozhodně nepůsobilo nikterak jistým dojmem. Hráči Nantes si toho velmi dobře všimli, a tak se rozhodli této skutečnosti co nejdříve využít.

Povedlo se to už po čtvrthodině hry. Z levé strany poslal balon do vápna Vincent Bessat. Tam jej převzal kanonýr Filip Djordjević, který tentokrát usoudil, že lepší bude ještě přihrát lépe postavenému Alejandru Bedoyovi, než zkoušet štěstí. Možná, že by srbský internacionál přesně trefil i sám. Kdyby ano, připsal by si svou devátou branku v sezoně, nicméně je vidět, že i jeho přihrávky mohou mít pro Nantes cenu zlata.

Bedoya, který stál na malém vápně, by možná v zakončení neuspěl, nebýt teče Benjamina Mendyho. Díky tomu totiž Steve Mandanda neměl šanci zareagovat, protože střelu jeho obránce tečoval do protipohybu - 0:1. Pokud byste však čekali nějaký tlak ze strany domácích, velmi byste se spletli. V prvním poločase stála za zmínku pouze přízemní střela Dimitriho Payeta, s níž si však Rémy Riou bez problémů poradil.

Po změně stran se jako první dostali ke slovu znovu hosté. Djilobodjiho hlavičku po Bessatově rohu však Mandanda z nebezpečného prostoru odkopl. Následně se na branku soupeře hnal provinilec Mendy, jenže místo přihrávky volnému Florianu Thauvinovi volil nemastnou neslanou střelu, za kterou mu Riou nemohl nic, než poděkovat.

Thauvin se k míči dostal o něco později, ovšem z přímého kopu mířil nad břevno. Domácí si nadále vytvářeli šance, ale jak Saber Khalifa, tak Dimitri Payet nasměrovali své pokusy přímo na gólmana Rioua. Khalifa spálil i největší šanci Olympiku na vyrovnání. Po centru Andrého-Pierra Gignaca zůstal ve vápně neobsazený a před sebou měl odkrytou branku, protože Riou se vydal na výlet. Tuniský reprezentant však odkrytou svatyni překopl.

V závěru to ještě jednou zkoušel Dimitri Payet. Jeho střela před hostujícím brankářem skočila a už už to vypadalo, že přes něj zapadne do sítě. Jenže Riou měl své rameno ve správný čas na správném místě, díky čemuž udržel čisté konto. V samotném závěru mohli ještě fotbalisté Nantes z protiútoku přidat další gól, avšak Djordjević proti Mandandovi protentokrát neuspěl. I tak jej neproměněná příležitost nemusela mrzet, protože jeho tým zápas přeci jen zvládl. Naštval tak nejen hráče a trenéra domácího klubu, ale i jeho příznivce v čele s legendou Jeanem-Pierrem Papinem, který před zápasem slavil padesátiny. Soupeři si tedy v tabulce prohodily místa. Nyní je to Nantes, kdo okupuje pozici zajišťující účast v Evropské lize.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele