38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - EA Guingamp 1:0

Olympique Marseille sice připisuje tři body, ale na poháry to nestačí.

Na tenhle zápas nebude rád vzpomínat především brankář Steve Mandanda, který se po srážce s Mustaphou Yatabarém zranil a musel ze hřiště už ve 23. minutě. Mladíček Brice Samba jej však zastoupil skvěle. Do jisté míry i proto, že neměl příliš mnoho práce. Jeho spoluhráči totiž chtěli vyhrát víc, a proto i víc útočili.

Úvodní gól visel ve vzduchu ve 20. minutě, kdy Florian Thauvin zahrával rohový kop a Souleymane Diawara svou hlavičkou orazítkoval břevno. A stejně si počínal i Benoit Cheyrou poté, co Mamadou Samassa vyrazil až před velké vápno pokus Andrého Ayewa. Více toho diváci na Stade Vélodrome v prvním poločase neviděli.

Z toho druhého uplynulo sotva šest minut, když Mathieu Valbuena předvedl parádní práci s balonem a následně jej posadil přímo na hlavu Andrého Ayewa, který tentokrát mířil přesně - 1:0. Po kvalitním centru mohli udeřit i hosté. Laurent Dos Santos jím našel přesně hlavu Claudia Beauvua, který už pomalu zvedal ruce nad hlavu, když v tom zasáhl na brankové čáře skvělým obranný zákrokem Jérémy Morel.

V závěru se ještě předvedl proti Gignakovi Samassa, nicméně jeho tým stejně už vyrovnat nedokázal. Protože Lyon vyhrál, Marseille skončila šestá, což je její druhé nejméně povedené umístění za posledních deset let. Guingamp sice zachránil ligu o pouhé dva body, nicméně sezonu bude nepochybně hodnotit jako úspěšnou, jelikož získal Coupe de France a zahraje si Evropskou ligu. Otázka zní, jestli u toho bude i trenér Jocelyn Gourvennec, o kterého bude v létě nepochybně zájem ze strany větších klubů.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele