5. kolo
15.09.2013 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Stade Rennes 0:0

Olympique Lyon pokračuje v nepřesvědčivých výkonech. Po čtyřech prohrách v soutěžních zápasech v řadě uhrál doma jen bezbrankovou remízu.

Oproti minulému zápasu proti Évianu udělal kouč Rémi Garde hned pět změn v sestavě. Sice nemohl počítat se službami zraněného Yoanna Gourcuffa, ale v základu nechyběl Bafétimbi Gomis, který byl toho večera na Stade de Gerland gólu ze všech nejblíže. Hostující trenér Philippe Montaniel také začal s novými tvářemi. A to především v podobě svého staronového svěřence Foueda Kadira. V základní sestavě se objevil také finalista a nejlepší hráč letošního Afrického poháru národů Jonathan Pitroipa, který v této sezoně překvapivě ještě neodehrál celé ani jedno utkání.

Právě z Marseille vypůjčený Kadir měl už ve třetí minutě první šanci zápasu, ale Anthony Lopes nechal jeho pomalé střele děkovat. Bafétimbi Gomis na sebe poprvé výrazně upozornil v minutě devatenácté, kdy po přihrávce Alexandre Lacazetta mířil hlavou těsně mimo. O čtvrt hodiny později to Gomis zkoušel znovu, avšak při vůbec první lyonské střele mezi tři tyče na brankáře Costila nevyzrál.

Lyonu se proti Rennes doma nedaří. Až letos na jaře se mu po osmi neúspěšných pokusech konečně podařilo zvítězit. Pochopitelně v tom jeho hráči chtěli pokračovat, ale byli to hosté, kdo mohl jít do vedení. Únik dvojice Pitroipa - Oliveira však druhý jmenovaný rozhodně nezakončil podle svých představ.

Ve druhé půli měl Lyon jen malinkatý kousek k tomu, aby jeho příznivci začali jásat. Gomis utekl bránícímu Armandovi a z relativní blízkosti napálil balon do břevna! Nicméně domácí nakonec tedy své příznivce znovu nepotěšili a ti jej za to po zápase vypískali. Šance na nápravu bude nejprve v Evropské lize proti Betisu, jenž v předkole deklasoval Jablonec, a pak v domácí soutěži v duelu s Nantes. Rennes si před zápasem s Ajacciem drží solidní pátou pozici.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Langi

no to sem na vás zvědavý

Reagovat
hradec

Olympique Lyon 2:0 Stade Rennes

Gomis a Briand přinesou oživení.

Reagovat
smazaný uživatel

Šancí požehnaně, ale ne a ne to tam spadnout :( škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele