6. kolo
22.09.2013 17:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Olympique Lyon - FC Nantes 3:1

Lyon po delší době pořádně zabral a odneslo to Nantes.

V kádru sedminásobného francouzského mistra už dávno nenajdeme hráče jako Michael Essien, Juninho Pernambucano či Sidney Govou, jejichž zkušenosti a fotbalový um zapříčinili, že si Lyon těch sedm let v podstatě hrál doma svou vlastní soutěž. V současnosti sází klub, i kvůli ne zrovna ideální finanční situaci, spíše na talentované mládí. Po nepovedených utkáních, kdy Lyonští prohráli čtyřikrát za sebou, si vedení a trenér Rémi Garde uvědomili, že bez zkušeností to nepůjde, a tak povolali zpět Bafetimbiho Gomise a Jimmyho Brianda.

A právě tito dva "odpadlíci" se výraznou měrou podepsali pod dnešní vítězství. Ačkoliv Olympique nedominoval od začátku. Dokonce inkasoval ještě dříve, než ve čtyřiadvacáté minutě. To když Anthonymu Lopesovi vypadl z rukavic balon a do sítě jej doklepl Filip Djordjević. Jenže už předtím bylo pískáno. Pak se do balonu pěkně halfvolejem opřel Lucas Deaux, avšak mířil těsně nad.

Napotřetí už se to hostům podařilo. Issa Cissokho se prohnal podél pravé lajny a svým centrem našel přesně hlavu Jordana Veretouta, kolem kterého se široko daleko nenacházel žádný obránce - 0:1. Hráče Lyonu však, patrně na rozdíl od fanoušků, inkasovaný gól nezaskočil a ihned přispěchali s odpovědí.

Jimmy Briand prodloužil balon zpět ke Gomisovi, jenž přesprintoval obránce soupeře, a přestože Rémy Riou okamžitě vyběhl, míč z kopaček bývalého útočníka ASSE si stejně našel cestu za jeho záda - 1:1. Nedlouho poté však mohli jít do vedení fotbalisté Nantes. Cissokho znovu našel přesně svého spoluhráče, tentokrát jím byl Vincent Bessat, ale Lopes jeho pokus lapil.

Následně přišly na řadu dva přímé kopy. Z toho prvního centroval Clément Grénier na hlavu Bakary Koného, ale Riou jeho pokus zneškodnil. Po následném Grénierově repete však už lovil míč z branky - 2:1. A ještě to ze strany lyonského týmu nebylo vše. A opět u toho byl Grénier. Jeho rohový kop na bližší tyč vypadal hodně nepovedeně, ale Jimmy Briand v něm přesto spatřil příležitost ke skórování, což je činnost, která se mu v Ligue 1 povedla naposledy loni v listopadu. Když to nešlo snadněji, zkusil to složitěji. Rozeběhl se k letícímu míči, který se ještě několik metrů před ním odrazil od země. Briand na čáře označující malé vápno mírně povyskočil a mazácky patičkou poslal balon do branky - 3:1.

V závěru ještě mířil po pěkné individální akci vedle Gomis, ale to už domácí mrzet nemuselo, jelikož se díky zaváhání konkurentů a vzájemnému zápasu PSG s Monakem v tomto kole dostali zpět na dohled čelu tabulky. Další body čekají na hřišti Ajaccia, které v této sezoně ještě nevyhrálo a které se s pouhými třemi remízami nachází až na osmnáctém místě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky tipnutý výsledek. ALLEZ L'OL!!!

Reagovat
tlaci

plichta 2:2

Reagovat
Langi

0-0

Reagovat
MichelBastos

Dneska to už bude konečně výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele