25. kolo
16.02.2014 14:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - AC Ajaccio 3:1

Na Stade de Gerland se překvapení nekonalo. Domácí Lyon si celkem v klidu dokráčel pro vítězství.

Na první gól se muselo čekat skoro celý poločas. Tedy, už v úvodu zápasu si naskočil na Greniérův centr Gomis a hlavou poslal balon do sítě, jenže kvůli zvednutému praporku pomezního rozhodčího branka pochopitelně platit nemohla. Osmělili se i hosté z Korsiky, nicméně po centru Sigamaryho Diawary střílel Paul Lasne vedle.

Následně zabojoval Alexandre Lacazette, přihrál Migueli Lopesovi, který si všiml, že Guillermo Ochoa je venku ze své svatyně, a tak se mexického gólmana pokusil přelobovat, avšak ten se rychle přesunul k čáře a míč vyrazil nad břevno. Pak ještě tvrdě vystřelil Gomis, ale ani jeho snaha se neujala. A tak holt musel zaúřadovat Gueïda Fofana, který se parádně trefil z kraje velkého vápna - 1:0.

Ochoa nadále držel svůj tým na dostřel, ale po necelých sedmdesáti minutách hry podruhé kapituloval. Henri Bedimo našel přesně zcela neobsazeného Jimmyho Brianda, který tak měl moře času vybrat si místo, zamířit a hlavou tam poslat míč - 2:0. A zanedlouho už mohl být mezi oběma týmy třígólový rozdíl, nicméně Gomis tváří v tvář Ochoovi neuspěl.

V 82. minutě se skvěle uvolnil Dennis Oliech a vstřelil kontaktní branku. Na domácích, včetně trenéra Gardeho, bylo vidět, že malinko znejistili, nicméně už o nějakých šest minut později se veškeré pochybnosti o vítězství v tomto duelu rozplynuly, neboť Bafétimbi Gomis trefil svůj stý gól v Ligue 1, čímž vtiskl výsledku finální podobu 3:1. Lyon se tak přiblížil na rozdíl jediného bodu ke čtvrtému ASSE, které má však ještě večerní ostře sledovaný zápas s Marseille, jež naopak zatím jeden bod na Les Gones ztrácí, k dobru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele