31. kolo
28.03.2014 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Paris Saint-Germain 0:1

PSG přeci jen vydolovalo další tři body a dá se směle tvrdit, že cokoliv jiného než titul pro pařížský klub by se rovnalo zázraku.

Úvod tohoto duelu v novém stadionu Alianz Riviera ukázal, že s neukázněnými fotbalovými příznivci se nemusejí potýkat jen u nás, ačkoliv to, co předvedli při vzájemném střetu "fans" Baníku a Sparty, bylo nesrovnatelně drsnější. Nice přece hrálo v domácím prostředí, kde se po počátečních nezdarech zvedlo a začalo se mu více dařit. Až do dnešního zápasu tu prohrálo jen čtyřikrát.

Domácí mohli jít do vedení po deseti minutách hry, ale Dario Cvitanich stál v ofsajdu, a poté se neujala ani střela Valentina Eysserika. Nedlouho před cestou do kabin mohl nadělovat Zlatan Ibrahimović, který se v prvním utkání těchto dvou mužstev blýskl hattrickem. Bránkář David Ospina, de facto klíčový to hráč toho večera, však jeho pokus zblízka zneškodnil.

Hosté z Paříže nadále tlačili. Edinson Cavani však svým pokusem trefil jen vnější tyč a Thiago Silva, nastupující v obličejové masce, nevyzrál hlavnou na výborného Ospinu. Pomoci tak nechtěně musel domácí obránce Timothée Kolodziejczak, který pod tlakem (dotíral zmíněný uruguajský snajpr) nedokázal přesvědčivě uklidit balon a vstřelil si vlastní gól - 0:1.

Tím dostal výsledek zápasu svou finální podobu, ačkoliv to neznamená, že by nebyly k vidění žádné další šance. Ibrahimoviće znovu vychytal kolumbijský gólman, načež dorážku Lucase Digneho odkopl z brankové čáry ve správný čas na správném místě stojící Mathieu Bodmer. PSG pak už těsné vítězství uhájilo, ačkoliv je pravda, že trenér Blanc šetřil pro první čtvrtfinálový duel s Chelsea několik hráčů, kteří mají jinak prakticky jisté místo v základní sestavě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

OGC Nice 1:3 PSG

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele