9. kolo
06.10.2013 14:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Olympique Lyon 5:1

Tak tohle by čekal málokdo - po pěti remízách v řadě si Montpellier smlsnul na Lyonu a udobřil si své příznivce. Naopak hráči Olympiku již poněkolikáté potvrdili, že jsou schopní prohrát opravdu s kýmkoliv a asi nikdo by se příliš nedivil, kdyby si někdejší šampioni připsali do konce sezony na konto ještě několik takových výprasků. vPřitom úvod zápasů byl v režii Lyonských. Ti se mohli po pauze znovu spolehnout i na Clémenta Greniera, jehož dva přímé kopy znamenaly ohrožení branky Geoffreye Jourdrena. Tím prvním našel přesně Gomise, jenž ovšem mířil nad. Podruhé to zkusil sám, ale gólman domácích byl mezi tyčemi pozorný.

Neuběhlo však ani dvacet minut a Montpellier šel zásluhou Victora Montaňa do vedení. Přitom veselejší to mohlo být už nedlouho předtím, kdy vynikající práci odvedl Anthony Mounier, jehož pobídku nedokázal k překvapení všech hlavou usměrnit do odkryté branky spoluhráč Rémy Cabella. To hlavička Jimmyho Brianda do sítě směřovala, ale díky vynikajícímu Jourdrenovi tam nedoletěla.

Vyrovnání se tedy nekonalo, a tak znovu udeřili hráči MHSC. V poslední minutě první půle frnknul obraně hostů Montaňo, jenž svým pasem oslovil Cabellu, jehož střela byla ovšem tečována na roh. Toho se ujal opět Cabella a posadil balon přesně na hlavu Mouniera, který se tak prosadil proti svému bývalému zaměstnavateli - 2:0.

Hned z kraje druhé půle dostal Lyon opět do hry svou ranou Alexandre Lacazette - 2:1, ale pak už míče padaly jen do té druhé branky. Nejprve v minutě šedesáté fauloval Lopes ve vápně Montaňa a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Cabella - 3:1. Ten samý hráč si v zakončení počínal stejně suverénně i o sedm minut později, kdy obral čistě o míč obránce Ferriho a počtvrté zavěsil.

Skvělou desetiminutovku Montpellieru pak vyšperkoval svou druhou brankou v zápase Montaňo, přičemž mu nepřihrál nikdo jiný, než Rémy Cabella. I Montaňo zvolil jako nejideálnější variantu zakončení hlavu - 5:1. V 83. minutě byl ještě po druhé žluté vyloučen kapitán hostí Maxime Gonalons, ale domácí už byli evidentně s dosaženým výsledkem spokojení.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele