16. kolo
04.12.2013 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - FC Lorient 0:2

Zdá se, že Jean Fernandez si skutečně zahrává s ohněm - jeho Montpellier letos nikdy nehrál jako z partesu, ale větší část podzimu alespoň sbíral body (ač většinou po remízách). Souboj s dobře naladěným Lorientem však dopadl těžce zkousnutelnou domácí prohrou 0:2, a to ještě domácí dohrávali v devíti..

Branky padaly až ve druhé půli a obstarali je postupně Maxime Barthelmé a také ve skvělé formě hrající Vincent Aboubakar (který zvyšoval z penaltového puntíku v samém závěru utkání). Montpellier, který začíná mít vážné záchranářské starosti, ke všemu přišel o vyloučené obránce Vitorina Hiltona a Abdelhamida El Kaoutariho; na výhru čekají Les Pailladins už sedm utkání, zatímco Les Merlus rázně utnuli vlastní nepříjemnou sérii třetím triumfem v řadě a posunem na 12. místo tabulky.

Lorient tak uspěl ve snaze urvat první vítězství na Mossonu od září 2001; kouč Christian Gourcuff však u toho nebyl, neboť se v úterý podrobil operaci kyčle, a zápas tak odtrénoval asistent Sylvain Ripoll. Ten poslal na hřiště hned šest nováčků oproti vítězné víkendové sestavě z duelu s Nice, a jeden z nich, brankář Florent Chaigneau, zasahoval už po třech minutách proti Anthony Mounierovi. Domácí měli v úvodní půli vůbec více ze hry, ale gólově se prosadit nedokázali; nepovedlo se to ani hvězdě týmu Rémymu Cabellovi, jehož nebezpečnou ránu odstínila hostující obrana mimo Chaigneauovy tyče.

Nakonec to tak byl Lorient, kdo se prosadil těsně po změně stran (a odstartoval tak katastrofální poločas pro Fernandezův tým). Nešlo přitom o žádnou nezvládnutelnou situaci - naopak, defenziva Montpellieru by si s takto jednoduchým míčem měla dokázat poradit, leč nestalo se tak, a Barthelmé tak dostal nevídanou možnost potáhnout míč a zakončit za záda nešťastného Geoffrey Jourdrena. Nejblíže k vyrovnání byl střídající záložník Jonathan Tinhan, ale Chaigneau ukázal, že i při zranění stabilní jedničky Audarda se mají lorientští fanoušci na koho spolehnout.

A pak už to šlo ráz na ráz - v 89. minutě nakopl Hilton Fabiena Roberta poté, co jej hostující útočník stáhl ve středovém kruhu k zemi, a sudí Wilfried Bien toto dětinské oplácení po zásluze odměnil červenou kartou. K brazilskému veteránovi se brzy přidal i kolega El-Kaoutari, který zkosil ve vápně unikajícího Sadia Dialla, a aby toho nebylo málo, Aboubakar z následné penalty uzavřel skóre a definitivně tak rozhodl o druhé venkovní výhře Les Merlus v řadě. Prvních sedm podzimních venkovních duelů přitom Gourcuffovi svěřenci prohráli..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo kam se poděl Montpellier z minulých let....ale celkem se dalo čekat že se na výsluní nebudou hřát nějak moc dlouho...tímhle způsobem budou do dvou let zpátky ve druhé lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele