26. kolo
22.02.2014 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Montpellier HSC - AC Ajaccio 2:0

Rémy Cabella opět ukázal, že snad žádný jiný hráč Ligue 1 nemá na svůj klub takový vliv jako právě on na Montpellier. Dnes gólem a asistencí zařídil výhru nad Ajacciem, která korsický tým dost možná definitivně posílá do druhé ligy.

Hostující gólman Guillermo Ochoa nastoupil ke svému jubilejnímu 100. zápasu v červenobílém dresu, důvodů k oslavám však měl pramálo - Ajaccio má naprosto tragickou formu a nepřekvapí tak, že proti rozjetému soupeři (HSC ještě v roce 2014 neprohrál) tahalo od začátku za kratší konec. V 18. minutě musel Ochoa famózním zákrokem krotit radost Nianga, který pálil po Tiéného přímém kopu.

Ajaccio nastoupilo v rozestavení s pěti obránci, jeho hráči tak seděli příliš hluboko a Montpellier měl na hřišti spoustu volného místa, což bylo pro Cabellu naprosto ideální - mrštný štírek pobíhal z jedné strany na druhou a ani Mehdi Mostefa napravo, ani Sigamary Diarra nalevo nevěděli, co s ním. Právě po Cabellově pěkné akci se ve 38. minutě dostal k hlavičce Mounier, mířil však nad. V samém závěru první půle se ve vápně uvolnil opět Niang, ale Ochoovy bleskové reflexy byly i tentokrát na místě.

Montpellier utkání dominoval, na gól si však musel počkat do 55. minuty - a samozřejmě že se na něm podílelo celé aktivní trio Cabella, Mounier, Niang. Cabella s lehkostí obehrál Diarru a nacentroval před bránu, kde Niang sklepl míč hlavou k úspěšně dorážejícímu Mounierovi. Ajaccio bleskově odpovědělo svou prakticky jedinou šancí v celém utkání - Cavalli využil zaváhání domácí defenzivy a dokázal vystřelit, strážce Jourdrena však příliš nerozhodil.

Bylo jasné, že by se musel stát zázrak, aby Korsičané dosáhli na body; Montpellier odevzdaného protivníka na hřišti cupoval na kusy, což mohl v 64. minutě potvrdit Niang, ale levačkou trefil tyč. Proti Tiénému (70') a Cabellovi (74') zase zasáhl parádní Ochoa. Nicméně když už se zdálo, že si La Paillade připíše na konto nejhubenější vítězství, zvýšil Cabella ve čtvrté minutě nastavení na konečných 2:0 - s jeho přízemní střelou po Montaňově pasu nemohl Ochoa dělat zhola nic.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele