1. kolo
10.08.2013 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Lorient 1:0

Fotbalisté Lorientu neoplatili Lille vysokou porážku z loňského roku a díky jedinému gólu Divocka Origiho ze 13. minuty vstoupili do sezóny neúspěšně. Start mladého belgického útočníka byl už tak dost překvapivý, ovšem přes absenci Thauvina a suspendovaného Rouxe dostal právě on důvěru.

A kouči René Girardovi se tenhle tah náramně vyplatil. Dostal šanci v útoku společně s ostříleným Salamonem Kalouem a hned první větší příležitost proměnil v rozhodující branku. Naběhl si na pas Martina, obránce Ecuele-Manga mu nedělal větší potíže, a jeho následná střela skončila za zády gólmana Audarda.

Les Merlus od roku 2007, kdy postoupili do nejvyšší soutěže, neprohráli ani v jednom případě v úvodním zápase sezóny. První poločas ovšem nenasvědčoval tomu, že by tomu mělo být i tentokrát. Minimum gólových možností, ofenzivní bída a prakticky nulový tlak na LOSC nemohly v žádném případě měnit skóre.

Je pravda, že v útoku to hostům dost skřípalo. Nehrál loni nejlepší střelec týmu Aliadiére, který v přípravě vyrobil průšvih v podobě nenastoupení k přátelskému utkání s Brestem, a kouč Gourcuff ho možná z těchto důvodů nenechal sedět ani na lavičce. Chyběl i Alain Traoré, nová posila Aboubakar v ofenzívě nepředvedl zhola nic.

Domácí i ve druhém dějství v pohodě kontrolovali hru, náskok přitom mohl navýšit hned třikrát Kalou, avšak postupně v 59., 60. ani v 71. minutě nenašel tu správnou mušku. A když se pak po druhé žluté kartě nechal vyloučit Lamine Gassama, nebylo už vůbec co řešit - Girardovi svěřenci si vedení v klidu pohlídali.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele