5. kolo
13.09.2013 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0:2

PSG potvrdilo roli favorita a ze hřiště Bordeaux si odváží všechny tři body.

Kdo ví, jakým výsledkem by zápas skončil, kdyby v dresu domácích nastoupil Jaroslav Plašil, který na klubové úrovni předvádí docela jiné výkony, než v reprezentaci. Jenže český záložník překvapivě putoval před reprezentační pauzou z pozice kapitána Bordeaux za nejistým postavením v italské Catanii. Les Girondins se tak dobrovolně zbavilo hráče platného především v útočné fázi.

Že to patrně nebyl nejlepší tah, dokazuje počet vstřelených branek v duelu s PSG. Přitom tomu tak rozhodně nemuselo být, protože domácí začali zápas nesmírně aktivně, jenže jejich snaha k žádné střele na branku nevedla. Na fyzicky velice náročný fotbal hosté záhy přivykli, zato domácí začali postupně odpadávat, což se naplno projevilo ve 30. minutě, kdy Zlatan poslal ze středu hřiště do uličky mezi obránci nádherný balon nalevo nabíhajícímu Matuidimu, jehož střelu se Cédriku Carrassovi sice podařilo srazit, ale míč se stejně nezadržitelně blížil k brankové čáře. A protože zmíněný hráč PSG k němu měl ze všech nejblíže, nečinilo mu nejmenší problém jej dokopnout do sítě - 0:1.

Bordeaux se pokoušelo o odpověď po třinácti minutách ve své největší (protože jediné) šanci, kterou si na Stade Chaban-Delmas vypracovalo. Ludovic Obraniak se dostal až před pokutové území, odkud po zemi vypálil, ovšem s takovým pokusem neměl Salvatore Sirigu prakticky žádnou starost.

Druhý poločas už byl v podstatě pouze a jenom v režii týmu z hlavního města. Na druhý gól však bylo třeba si počkat až do čtyřiašedesáté minuty. Lucas spolu s Ibrahimovićem, který těsně předtím neuspěl z dálky, využili nekoncentrace obránců a vnikli do pokutového území. Před nimi stál jen Carrasso, kterému Lucas naznačil přihrávku parťákovi z útoku, díky čemuž před ním stála odkrytá svatyně, do které nebyl nejmenší problém se trefit - 0:2. Brazilský talent tak po devíti měsících zaznamenal svůj první zásah v Ligue 1.

I nadále se střílelo jen na branku domácích, které od debaklu zachraňoval výborný Carrasso. V 77. minutě si poradil jak se střelou Zlatana, tak následnou dorážkou debutanta Lucase Digneho. Hned po dvou minutách se musel znovu vytáhnout proti švédskému forvardovi, který se jej chytře pokoušel přelobovat. Ale protože neuspěl, mohl Laurent Blanc decentně oslavit výhru proti svému bývalému zaměstnavateli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Diabate Ibra

Reagovat
hradec

Girondins de Bordeaux 1:3 PSG

Pařížané i s obměněnou sestavou zvítězí.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele