33. kolo
12.04.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - Toulouse FC 2:0

Fotbalisté Sochaux se rvou o záchranu, co to jde. Po vítězství 2:0 nad Toulouse se v tabulce posunuli na osmnáctou příčku a stáhli ztrátu na sedmnáctý Guingamp na pět bodů. Hosté naopak během posledních dvou kol prakticky ztratili šanci na boj o evropské poháry. Podobně jako naposledy s Lille, i nyní hráli dost mizerně.

Domácí nastoupili do utkání hodně zostra, Toulouse nevědělo, kam dřív skočit. A brankáři Boucherovi hned dvakrát zazvonilo v uších. Ayew v 7. minutě po pasu od Contouta napálil nejprve levou tyčku, o tři minuty později mohl sochauxský útočník smutnit znovu, jelikož po Corchiově přihrávce zamířil do tyčky pravé.

I tak se svěřenci kouče Hervého Renarda přece propracovali k zaslouženému vedení. V 15. minutě Contout našel neúnavného Ayewa a ten již hlavou zacílil přesně. Až do konce poločasu se na hřišti nic nedělo - TFC si připsal na své konto vůbec svou první střelu na bránu, jinak byl směrem dopředu naprosto bezzubý.

Les Lionceaux vstoupili do druhého dějství stejně dobře jako do toho prvního. Ayew ve 49. minutě dobře zakombinoval s Corchiou, druhý jmenovaný následně poslal centr z pravé strany do vápna, odkud hlavou skóroval Contout. Od té chvíle si Sochaux pohodlný náskok hlídalo, soupeře do žádných šancí i nadále nepouštělo.

Když Ayew odcházel ze hřiště, vysloužil si ovace ve stoje, zahrál totiž opravdu výborně. Jeho náhradník Mayuka se sice výrazněji neprosadil, zambijský kolega z týmu Sunzu už ale ano, jenže hlavičku z 83. minuty mu zlikvidoval gólman Boucher. V závěru sice mohl korigovat Ben Yedder, nicméně i díky teči brankáře Pelého trefil pouze břevno.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele