31. kolo
29.03.2014 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Sochaux - Olympique Marseille 1:1

Další blamáž byla málem na světě. Marseille, bojující o Evropskou ligu, prohrávala dlouho na půdě zachraňujícího se Sochaux a až v poslední minutě dokázal vydolovat bod Nicolas N'Koulou. Pro domácí je konečný výsledek obrovská škoda, byli totiž proti favoritovi velmi blízko pátému vítězství v řadě před vlastními fanoušky.

Hosté, kteří už pět utkání v řadě nezískali plný počet bodů, rozhodně nemůžou být s remízou spokojeni, v tabulce jim může v neděli povážlivě daleko uniknout pátý Lyon. I pro FCSM je bod málo. Bude zkrátka muset věřit, že večer zaváhá jak Valenciennes, tak především Évian, na nějž v tuto chvíli ztrácí bodů pět.

Pro oba celky to byl už 112. vzájemný souboj v historii. Žádní jiní soupeři se v nejvyšší soutěži nestřetli tolikrát, co právě Sochaux a Marseille. Pikantní bylo vše pro bratry Ayewovi - zatímco Jordan nastoupil v dresu Les Lionceaux, kde je na hostování z Marseille, André operoval klasicky v záloze za Gignacem.

Už v první půli bylo vidět, že OM není ve své kůži. A po dvaceti pěti minutách hry inkasoval laciný gól po rohovém kopu. To už u toho nebyl Butin, který těsně před tímto momentem musel vystřídat kvůli problémům se stehnem. Alespoň mohl mít radost, že Sunzu zužitkoval centr Roudeta přesnou hlavičkou.

Hosté toho směrem dopředu moc nepředvedli. Asi v největší možnosti první pětačtyřicetiminutovky se ocitl Valbuena po centru Payeta, ale pod tlakem obrany soupeře ani pořádně nevypálil. Ve druhém dějství se hra Olympiqueu přece jenom o malinko zlepšila, domácí se naopak stále více soustředili na bránění.

Po Payetově rohovém kopu ohrozil domácí bránu Mendes, dobře postavený Faussurier vyrazil míč do bezpečí. Kouč José Anigo následně zariskoval, stáhl ze hřiště Valbuenu a vpustil na něj Thauvina. Nicméně ani on příliš nepomohl oživit malátného forvarda Gignace, jenž v minulých letech několikrát skóroval právě proti Sochaux.

Gólman Pelé si poprvé šáhl na míč vůči pokusu A. Ayewa, ovšem bez problému ho zlikvidoval. Thauvinova střela byla o něco nebezpečnější, ale také v síti neskončila. V 90. minutě zaúřadoval N'Koulou, který se trefil poprvé od roku 2011. Po rohovém kopu Thauvina se nejlépe zorientoval ve skrumáži a uklidil balón za záda Pelého.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele