35. kolo
25.04.2014 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Marseille 1:1

Marseille v boji o pátou příčku opět ztratila. Na tři body jí jediný gól Floriana Thauvina prostě nestačil, Serge Gakpé totiž ve druhé půli srovnal na konečných 1:1. Zatímco hosté se tak bodově nedokázali dotáhnout na svého největšího konkurenta z Lyonu, domácí zůstali na pro ně pěkném osmém místě.

Oba týmy nastoupily do utkání v rozestavení 4-2-3-1 a v první půli to bylo Nantes, kterým se v takovémto složení více dařilo. V některých pasážích drželi míč na svých kopačkách v 60 procentech případů. OM nejprve pořádně vystrašil Nicolita, který se po pasu od Cissokha dostal do dobré střelecké pozice, na gólmana Mandandu ale nevyzrál.

Ve 21. minutě naopak převzal míč po Dja Djédjém útočník Gakpé, který ho následně vrátil Bedoyovi, ten ovšem bránu pouze přestřelil. Jestliže tak domácí trenér Michel Der Zakarian před utkáním své svěřence varoval, že soupeř daleko více útočí spíše venku, jeho slova se během úvodní třetiny hry nepotvrdila.

Přesto to byl právě klub z azurového pobřeží, který se postaral o změnu skóre. Gignac jen tak posunul balón připravenému Thauvinovi, jenž z voleje usměrnil svou střelu přesně k tyči. Pro hostujícího záložníka, jenž měl v tomhle střetnutí ve spolupráci s Payetem nahradit obvyklou práci zraněného Valbueny, to byla šestá branka v Ligue 1.

Do poločasu Kanárci mohli vyrovnat ze dvou příležitostí. Gakpé však ve 32. minutě ve vyložené pozici ani nevystřelil a Bedoya, jenž svou trefou na podzim zařídil na Stade Vélodrome překvapivé vítězství 1:0, nevyzrál na Mandandu. Nantes si na svůj zásah muselo zkrátka počkat až do druhého dějství.

V 64. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Gakpé a překonal trochu překvapeného Mandandu. Závěr utkání patřil spíše výběru Josého Aniga. Jenže Ayew z blízkosti napálil jen připravené rukavice brankáře Rioua a Dja Djédjé dvě minuty před koncem neusměrnil svůj pokus tak, jak by si představoval.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele