24. kolo
09.02.2014 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Olympique Lyon 1:2

Lyon zvládl důležitý zápas s FC Nantes a je zase o krok blíže pohárovým příčkám.

O výhře hostujícího celku rozhodli stejní hráči, kteří v týdnu svými brankami dostali Olympique do finále Ligového poháru. Alexandre Lacazette a Bafétimbi Gomis potvrdili, že pro trenéra Gardeho jsou v současnosti nepostradatelní. Na druhé straně zaznamenal svou devátou branku v sezoně Filip Djordjević, který se trefil v lize poprvé od 10. listopadu! Nebyla to však jediná událost, kterou se srbský reprezentant výrazněji zapsal do statistik.

Les Gones mohli jít do vedení už ve 23. minutě, kdyby jenom měla hlava Milana Biševace k centrovanému balonu o kousek blíže. Prakticky hned z protiútoku mohl poslat svůj tým do vedení Serge Gakpé, ale jeho volej z dobrých dvaceti metrů mířil vedle. Pak už se začalo hrát podle taktovky hostujícího celku.

Ten rozehrál pět minut před závěrem první půle rychlou akci. Přesný dlouhý balon ve vápně zpracoval Clément Grenier a hned přihrál lépe postavenému Gomisovi, který vyzkoušel Rioua. Vzhledem k tomu, že stál de facto na malém vápně, nakonec na první pohled nešlo o příliš nebezpečný pokus, ovšem Rémy Riou jej přesto nedokázal zkrotit, díky čemuž měl Alexandre Lacazette už snadnou úlohu - 0:1.

Po změně stran mohlo být záhy vyrovnáno, neboť Jordan Veretout málem z přímého kopu nachytal Anthonyho Lopese, jak se říká, na švestkách. Brankář Lyonských ale proti míči přeci jen stačil dostatečně zasáhnout. V 73. a 74. minutě dali naopak domácímu gólmanovi pořádně "čuchnout" Gomis a Grenier, ale na druhou branku v jeho síti si museli ještě tři minuty počkat.

To se totiž na branku Nantes hnal, seč mu síly stačily Lacazette, a protože Riou nenačasoval vypíchnutí balonu správně, kopala se penalta. Tu Gomis, sice se štěstím, ale proměnil. A Lyon tak šel do dvoubrankového vedení. V 84. minutě se ale po nešikovném zásahu Umtitiho dostal k zakončení ve vápně Filip Djordjević a z voleje nekompromisně zavěsil - 1:2. Domácí příznivci pak málem zbourali jednu z tribun Stade de la Beaujoire.

Ten samý hráč však hned v další minutě dostal žlutou kartu, načež viditelně uvažoval o tom, že vybije rozhodčího. Nicolas Rainville proto nelenil a ona žlutá se proměnila v červenou. Nantes tak nadále padá tabulkou. Nyní už je deváté, přičemž desátý Lorient má odehráno o zápas méně. Lyon hraje v poslední době také jako vyměněný, ovšem v tom dobrém slova smyslu, což v současnosti znamená šesté místo, ačkoliv Bordeax má v záloze ještě právě duel s Lorientem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
hradec

FC Nantes 1:1 OL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele